Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Lekdetectie voor uw dak

Heeft u last van een lek in uw dak, maar is het niet duidelijk waar het lek precies zit?
Wij sporen het lek voor u op met geavanceerde apparatuur! Het lek is hierdoor snel
gevonden zonder dat we uw dak open hoeven te breken.

  • Professionele lekdetectie
  • Geen sloopwerk nodig
  • Transparante prijs
  • Helder rapport
  • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
  • Dezelfde dag nog beschikbaar

Werkgebied

LCS Lekdetectie is actief in de provincies Antwerpen, West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest! U vindt ons onder andere in onderstaande plaatsen.

Waar wilt u lekdetectie laten uitvoeren?

Provincie Antwerpen

Bel 03 303 71 18

Provincie West-Vlaanderen

Bel 050 89 26 06

Provincie Oost-Vlaanderen

Bel 09 296 40 36

Provincie Vlaams-Brabant

Bel 016 79 53 20

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Bel 02 793 01 78

Lekdetectie voor uw dak uitvoeren? Schakel onze hulp in!

Een lek in uw dak kan tot ernstige waterschade leiden. Denk bijvoorbeeld aan het vocht wat via een daklekkage in uw houten dakconstructie trekt. Eenmaal in het hout getrokken, zal dit vocht houtrot veroorzaken. Vaak zult u dan complete houten balken moeten vervangen wat veel kosten met zich mee brengt. Om waterschade en dit soort extra kosten te voorkomen is het verstandig om een lekdetectie uit te laten voeren. Een lekdetectie voor uw dak spoort de bron van de lekkage op zonder hak- en breekwerk.

Let op: wij kunnen geen lekken opsporen in hellende daken.

Voordelen van een lekdetectie aan uw dak

lekdetectie dakBij een daklekkage is het van groot belang dat u snel handelt. Wanneer u de lekkage in uw dak niet laat verhelpen verergert de waterschade. Niet alleen kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen, ook zal het steeds meer kosten om de schade te laten herstellen. Dankzij lekdetectie is het lek snel gevonden zodat een dakdekker het lek snel en efficiënt kan repareren. Bovendien vergoedt een verzekering de kosten voor een lekdetectie aan uw dak vaak. Ook hoeven wij uw dak of plafond niet open te breken om het lek te kunnen vinden dankzij onze geavanceerde apparatuur.

Wij kunnen lekkages in uw dak op verschillende manieren opsporen. Wij maken onder andere gebruik van lekdetectie middels ultrasone trillingen. Op basis van de tijd tussen het versturen en ontvangen van de weerkaatsing van deze trillingen achterhalen we waar het lek zit. Ook gebruiken we regelmatig onze thermografische camera en de rookproef om het lek te vinden.

Lekkend dak herstellen na een lekdetectie

Dankzij onze lekdetectie hoeft uw dakdekker geen onnodig hak- en breekwerk uit te voeren. Nadat wij de lekdetectie hebben uitgevoerd ontvangt u een uitgebreid rapport. In dit rapport staat heel duidelijk beschreven waar de lekkagebron zich bevindt. Een dakdekker kan op basis van dit rapport direct voor een reparatie van het lek zorgen. Ook kunt u dit rapport naar uw verzekeraar sturen. In de meeste gevallen vergoeden zij dan de kosten van de lekdetectie.

Wij kunnen doorgaans dezelfde dag nog bij u langskomen om hulp te bieden. Maak een afspraak!

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, echter u weet niet waar het lek zit. Erg vervelend! De lekkage veroorzaakt waterschade en het lijkt niet mogelijk om het lek zonder sloopwerk te dichten.

2. Lekdetectie

Wij sporen zonder hak- of breekwerk het lek op met behulp van gespecialiseerde apparatuur. De locatie van het lek wordt nauwkeurig in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

De rapporten zijn helder en geven de lekkage duidelijk weer zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Ook de verzekeraars werken graag met onze rapporten.