Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Lekdetectie in Lokeren –
LCS Lekdetectie is de expert op het gebied van lekkages

Bang voor hak- en breekwerk? Niet nodig! Onze apparatuur spoort elk lek op, ook achter muren en plafonds.
Lekdetectie wordt vaak vergoed door uw verzekeraar!

 • Professionele lekdetectie
 • Geen sloopwerk nodig
 • Transparante prijs
 • Helder rapport
 • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
 • Dezelfde dag nog beschikbaar

Werkwijze van LCS Lekdetectie

Blijf niet met een lekkage zitten! Wij kunnen zonder hak- of breekwerk een waterlek opsporen met behulp van gespecialiseerde apparatuur. We sporen lekkages op en leggen deze vast in een rapport met foto’s indien mogelijk.

Lek gevonden! Wat nu?

De lekkage is opgespoord en u heeft het rapport binnen. Wat nu? De lekkages zijn duidelijk aangegeven in het rapport zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Wij verwijzen u graag door naar een aanverwante loodgieter die de lekkage direct voor u op komt lossen. Het rapport kunt u doorsturen naar de verzekering, deze vergoedt in bijna alle gevallen de kosten van lekdetectie.

lekdetectie Lokeren

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, echter u weet niet waar het lek zit. Erg vervelend! De lekkage veroorzaakt waterschade en het lijkt niet mogelijk om het lek zonder sloopwerk te dichten.

2. Lekdetectie

Wij sporen zonder hak- of breekwerk het lek op met behulp van gespecialiseerde apparatuur. De locatie van het lek wordt nauwkeurig in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

De rapporten zijn helder en geven de lekkage duidelijk weer zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Ook de verzekeraars werken graag met onze rapporten.

Situaties waarin een lekdetectie in Lokeren van pas komt

Bij een lekkage in huis is het belangrijk om tijdig in te grijpen. In het bijzonder, wanneer het om een vochtlek gaat. Lekkende leidingen of een lekkend dak kunnen voor een ernstige schade aan uw woning zorgen. Denk bijvoorbeeld aan houtrot, vochtplekken op uw muren of plafonds, enzovoorts. Niet alleen een vochtlek dient u tijdig op te lossen. Ook een warmtelek kan gevolgen hebben! Denk bijvoorbeeld aan tocht in huis, waardoor u onnodig veel energie verbruikt. Daarbij zult u als gevolg van tocht sneller verkouden zijn. LCS Lekdetectie helpt u graag bij het uitvoeren van een professionele lekdetectie in Lokeren. Onze lekdetectie maakt hak- en breekwerk overbodig. Het helpt u de schade aan uw woning tot een minimum te beperken!

Aanpak bij een lekdetectie in uw woning

Een lekdetectie in Lokeren kan op verschillende manieren worden aangepakt. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van ultrasone trillingen. Dit hulpmiddel komt van pas bij water– en afvoerleidingen in uw woning. Een alternatief voor ultrasone trillingen is een thermografische (infrarood)camera. Deze camera wordt onder meer gebruikt bij een warmtelek of een lek rond leidingen met warm water. Zoals de naam van dit instrument al doet vermoeden, geeft een thermografische camera warmteverschillen weer. Het warme water wat uit een leiding sijpelt zal al snel afkoelen. Dit verschil in temperatuur is zichtbaar op de beelden van een thermografische camera.

Oplossen van een lekkage na opsporen van de bron

LCS Lekdetectie helpt u met een lekdetectie in Lokeren bij het opsporen van de bron van een lekkage. Wij zorgen echter niet voor het daadwerkelijk oplossen van een lekkage. U kunt hier een loodgieter, dakdekker of verwarmingstechnicus voor inschakelen. Zij kunnen ons rapport na afloop van een lekdetectie in Lokeren gebruiken om doelgericht voor een oplossing te zorgen. Wist u dat u dit rapport ook in kunt dienen bij uw verzekeraar? Sommige verzekeringsmaatschappijen bieden een vergoeding aan voor de kosten van een professionele lekdetectie.

Neem contact op!

Bel 09 296 40 36

Maandag tot en met vrijdag:
9:00-17:00

Techniek

Waar vermoedt u een lekkage?
Wij kunnen lekkages vinden in onder andere:

 • Centrale verwarmingsinstallaties
 • Verwarmingsleidingen
 • Leidingen van radiatoren
 • Koudwaterleidingen
 • Afvoerleidingen
 • Sifons
oost-vlaanderen