Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Lekdetectie in Kortijk –
LCS Lekdetectie is de specialist in het opsporen van ieder lek

Heeft u een lekkage? Wij sporen lekkages op met geavanceerde apparatuur, waardoor er geen sporen achterblijven!
Uw verzekeraar vergoedt vaak de kosten van lekdetectie!

 • Professionele lekdetectie
 • Geen sloopwerk nodig
 • Transparante prijs
 • Helder rapport
 • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
 • Dezelfde dag nog beschikbaar

Werkwijze van LCS Lekdetectie

Blijf niet met een lekkage zitten! Wij kunnen zonder hak- of breekwerk een waterlek opsporen met behulp van gespecialiseerde apparatuur. We sporen lekkages op en leggen deze vast in een rapport met foto’s indien mogelijk.

Lek gevonden! Wat nu?

De lekkage is opgespoord en u heeft het rapport binnen. Wat nu? De lekkages zijn duidelijk aangegeven in het rapport zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Wij verwijzen u graag door naar een aanverwante loodgieter die de lekkage direct voor u op komt lossen. Het rapport kunt u doorsturen naar de verzekering, deze vergoedt in bijna alle gevallen de kosten van lekdetectie.

lekdetectie Kortrijk

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, echter u weet niet waar het lek zit. Erg vervelend! De lekkage veroorzaakt waterschade en het lijkt niet mogelijk om het lek zonder sloopwerk te dichten.

2. Lekdetectie

Wij sporen zonder hak- of breekwerk het lek op met behulp van gespecialiseerde apparatuur. De locatie van het lek wordt nauwkeurig in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

De rapporten zijn helder en geven de lekkage duidelijk weer zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Ook de verzekeraars werken graag met onze rapporten.

Kies ook voor een lekdetectie in Kortrijk

Het opsporen van de bron van een lekkage kan erg lastig zijn. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage rond uw centrale verwarmingsinstallatie, een lekkage rond leidingen of een lekkage bij sifons. LCS Lekdetectie voorziet u graag van hulp! Wij kunnen een professionele lekdetectie in Kortrijk voor u uitvoeren. Bij zo’n lekdetectie zetten we verschillende professionele hulpmiddelen in, om onnodig hak- en breekwerk te voorkomen. Schade aan uw wand of plafond ontstaat zo alleen, als de bron van een lekkage moet worden verholpen. Naast een lekkage op het gebied van vocht, kan ook een warmtelek voor u worden opgespoord. Wist u dat tocht in huis invloed kan hebben op uw weerstand? Reden genoeg om tocht aan te pakken met een lekdetectie in Kortrijk.

Plan van aanpak voor een lekdetectie

Voordat we een lekdetectie in Kortrijk uitvoeren, zoeken we naar potentiële oorzaken van een lekkage. Op basis hiervan kiezen we voor een van onze hulpmiddelen. Dit kan bijvoorbeeld een thermografische camera zijn, maar ook ultrasone trillingen. Het is onder meer afhankelijk van de temperatuur van het water in leidingen, welke aanpak het meest geschikt is. Bij leidingen met koud water wordt vaak voor ultrasone trillingen gekozen. Gaat het om leidingen met warm water of afvoerleidingen? In dat geval komt een thermografische camera goed van pas.

Uitgebreid rapport voor een loodgieter of timmerman

LCS Lekdetectie spoort met een lekdetectie in Kortrijk naar de bron van de lekkage. Wij zorgen echter niet voor het oplossen hiervan. Nadat de lekdetectie succesvol uitgevoerd is, ontvangt u van ons een uitgebreid rapport. In dit rapport staat heel precies omschreven waar de bron van een lekkage zich bevindt. U kunt het rapport ook naar uw verzekeraar sturen. In veel gevallen worden de kosten voor een lekdetectie vergoed. Zo hoeft het uitvoeren van een lekdetectie in Kortrijk u niet veel te kosten! Des te meer reden om een lekkage in een vroeg stadium aan te pakken.

 

 

Neem contact op!

Bel 056 89 42 28

Maandag tot en met vrijdag:
9:00-17:00

Techniek

Waar vermoedt u een lekkage?
Wij kunnen lekkages vinden in onder andere:

 • Centrale verwarmingsinstallaties
 • Verwarmingsleidingen
 • Leidingen van radiatoren
 • Koudwaterleidingen
 • Afvoerleidingen
 • Sifons
west-vlaanderen