Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Lekdetectie warmteverlies bouwkundige constructies

Heeft u last van warmteverlies in uw woning of bedrijfspand? Wij sporen warmtelekken voor u op!
Er komt geen hak- of breekwerk aan te pas!

  • Professionele lekdetectie
  • Geen sloopwerk nodig
  • Transparante prijs
  • Helder rapport
  • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten

Werkgebied

LCS Lekdetectie is actief in de provincies Antwerpen, West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest! U vindt ons onder andere in onderstaande plaatsen.

Waar wilt u lekdetectie laten uitvoeren?

Provincie Antwerpen

Bel 03 303 71 18

Provincie West-Vlaanderen

Bel 050 89 26 06

Provincie Oost-Vlaanderen

Bel 09 296 40 36

Provincie Vlaams-Brabant

Bel 016 79 53 20

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Bel 02 793 01 78

Lekdetectie bij warmteverlies bouwkundige constructies

Een lekdetectie kan om verschillende redenen door onze specialisten worden uitgevoerd in woningen of bedrijfspanden. De meest voor de hand liggende lekdetectie is gericht op het achterhalen van een lekkage rond leidingen of de afvoer. Wist u echter ook dat wij regelmatig een lekdetectie uitvoeren om warmteverlies in kaart te brengen? Een lekdetectie tegen warmteverlies gebeurt bijvoorbeeld rond daken, deuren en voegen van woning of bedrijfspand. Via deze wegen kan een grote hoeveelheid warmte uit uw woning ontsnappen, waardoor u onnodig veel energie verbruikt en er kan een kille tocht door het pand trekken.

Tip: de kosten voor het uitvoeren van een lekdetectie bij warmteverlies worden vaak door uw verzekeraar vergoed! Dit maakt het des te aantrekkelijker om een lekdetectie uit te laten voeren.

Lekdetectie met een thermografische camera

Tijdens een lekdetectie bij warmteverlies maken we gebruik van een thermografische camera. Een thermografische camera brengt het temperatuurverschil in beeld tussen de buitenlucht en de warme lucht die van binnen naar buiten stroomt. Zelfs als de lekdetectie in de ochtend uitgevoerd wordt, zal er een temperatuurverschil merkbaar zijn. Hoewel er vaak altijd iets van de warmte uit uw woning zal stromen via bouwkundige constructies, worden problematische lekkages duidelijk gedetecteerd door onze thermografische camera.

Rapportage van de lekdetectie bij warmteverlies

lekdetectie warmteverlies bouwkundige constructiesNa afloop van de lekdetectie bij warmteverlies stellen wij een uitgebreid rapport voor u op. In dit rapport beschrijven we waar de grootste lekkages van warmte voor komen. Op basis van dit rapport wordt het voor vakmensen erg eenvoudig om de lekkages aan te pakken en voor u te verhelpen. Zij hoeven namelijk zelf niet meer op zoek te gaan naar de lekkages! Ook voor de verzekeraar is een dergelijk rapport erg interessant. Zij vergoeden de kosten voor lekdetectie bij warmteverlies vaak als u een dergelijk rapport kunt overleggen.

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, echter u weet niet waar het lek zit. Erg vervelend! De lekkage veroorzaakt waterschade en het lijkt niet mogelijk om het lek zonder sloopwerk te dichten.

2. Lekdetectie

Wij sporen zonder hak- of breekwerk het lek op met behulp van gespecialiseerde apparatuur. De locatie van het lek wordt nauwkeurig in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

De rapporten zijn helder en geven de lekkage duidelijk weer zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Ook de verzekeraars werken graag met onze rapporten.