Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Thermografische infraroodcamera

Met behulp van infraroodlicht brengen we de locatie van het lek in kaart door temperatuurverschillen te meten.
Er komt geen hak- of breekwerk aan te pas!

  • Professionele lekdetectie
  • Geen sloopwerk nodig
  • Transparante prijs
  • Helder rapport
  • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
  • Dezelfde dag nog beschikbaar

Werkgebied

LCS Lekdetectie is actief in de provincies Antwerpen, West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest! U vindt ons onder andere in onderstaande plaatsen.

Waar wilt u lekdetectie laten uitvoeren?

Provincie Antwerpen

Bel 03 303 71 18

Provincie West-Vlaanderen

Bel 050 89 26 06

Provincie Oost-Vlaanderen

Bel 09 296 40 36

Provincie Vlaams-Brabant

Bel 016 79 53 20

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Bel 02 793 01 78

Lekdetectie voor warmwaterleidingen via thermografische infraroodcamera

Denkt u last te hebben van een lekkage in een warmwaterleiding in uw woning? Door lekdetectie uit te laten voeren met een thermografische infraroodcamera is het mogelijk om de bron van de lekkage heel nauwkeurig te bepalen. Op basis van de lekdetectie kunt u een loodgieter of verwarmingsspecialist inschakelen om de lekkage voor u te verhelpen. Er zijn verschillende methodes van lekdetectie waardoor wij het lek nagenoeg altijd kunnen traceren. Het voordeel van het gebruik van een thermografische infraroodcamera voor het uitvoeren van lekdetectie voor warmwaterleidingen is dat u geen hak- of breekwerk uit hoeft te laten voeren. Zo voorkomt u dat er nog herstelwerkzaamheden moeten worden uitgevoerd na het verhelpen van de lekkage!

Hoe werkt lekdetectie met een thermografische infraroodcamera?

Bij een warmwaterleiding is het gebruik van een thermografische infraroodcamera ideaal voor het herkennen van lekken. Het water wat uit de leidingen sijpelt zal snel afkoelen, waardoor er een temperatuurverschil ontstaat tussen het water in de leidingen en het gelekte water. Met een thermografische infraroodcamera is het mogelijk om dit temperatuurverschil te traceren. Zelfs als dit op een lastig te bereiken plek zit! Doordat er bij een lekkage in koudwaterleidingen geen sprake zal zijn van een temperatuurverschil, maken we daarbij geen gebruik van dit type camera.

Ontvang een rapport over de lekkage

thermografische infraroodcameraTijdens het uitvoeren van lekdetectie met een thermografische infraroodcamera zullen we waar mogelijk foto’s maken van onze bevindingen. Daarbij verwerken we in een rapport waar de lekkage zich precies bevindt in de warmwaterleiding. Dit rapport kunt u aan een loodgieter of verwarmingsspecialist overdragen, die de lekkage vervolgens snel voor u kan herstellen. Des te sneller u een lekkage herstelt, des te kleiner de kans is op blijvende waterschade in huis.

Tip: gebruik het rapport ook om de waterschade en de kosten voor de lekdetectie met de thermografische infraroodcamera vergoed te krijgen bij uw verzekeraar.

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, echter u weet niet waar het lek zit. Erg vervelend! De lekkage veroorzaakt waterschade en het lijkt niet mogelijk om het lek zonder sloopwerk te dichten.

2. Lekdetectie

Wij sporen zonder hak- of breekwerk het lek op met behulp van gespecialiseerde apparatuur. De locatie van het lek wordt nauwkeurig in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

De rapporten zijn helder en geven de lekkage duidelijk weer zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Ook de verzekeraars werken graag met onze rapporten.