Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Lekdetectie in Gent –

LCS Lekdetectie voorkomt sloopwerk!

Wij sporen lekkages op met geavanceerde apparatuur, hak- en breekwerk is niet nodig.
Uw verzekeraar vergoedt in bijna alle gevallen de kosten van lekdetectie!

 • Professionele lekdetectie
 • Geen sloopwerk nodig
 • Transparante prijs
 • Helder rapport
 • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
 • Dezelfde dag nog beschikbaar

Werkwijze van LCS Lekdetectie

Blijf niet met een lekkage zitten! Wij kunnen zonder hak- of breekwerk een waterlek opsporen met behulp van gespecialiseerde apparatuur. We sporen lekkages op en leggen deze vast in een rapport met foto’s indien mogelijk.

Lek gevonden! Wat nu?

De lekkage is opgespoord en u heeft het rapport binnen. Wat nu? De lekkages zijn duidelijk aangegeven in het rapport zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Wij verwijzen u graag door naar een aanverwante loodgieter die de lekkage direct voor u op komt lossen. Het rapport kunt u doorsturen naar de verzekering, deze vergoedt in bijna alle gevallen de kosten van lekdetectie.

lekdetectie Gent

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, echter u weet niet waar het lek zit. Erg vervelend! De lekkage veroorzaakt waterschade en het lijkt niet mogelijk om het lek zonder sloopwerk te dichten.

2. Lekdetectie

Wij sporen zonder hak- of breekwerk het lek op met behulp van gespecialiseerde apparatuur. De locatie van het lek wordt nauwkeurig in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

De rapporten zijn helder en geven de lekkage duidelijk weer zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Ook de verzekeraars werken graag met onze rapporten.

Een lekdetectie in Gent? Bel de specialisten van LCS Lekdetectie!

Een van de vervelendste aspecten aan een lekkage is dat het erg veel moeite kan kosten om de bron van de lekkage te achterhalen. Een loodgieter of verwarmingsspecialist kan de bron van de lekkage achterhalen door gebruik te maken van grof hak- en breekwerk, maar dit is vaak niet efficiënt. Daarbij zou u na het herstel van de lekkage ook nog andere herstelwerkzaamheden uit moeten laten voeren. Efficiënter is het als u kiest voor het niet-destructieve onderzoek van de specialisten van LCS Lekdetectie. Wij helpen u graag met een lekdetectie in Gent, waarbij we de lekdetectie in Gent uitvoeren zonder hak- en breekwerk te moeten gebruiken.

Verschillende hulpmiddelen voor lekdetectie in Gent

Onze specialisten beschikken over twee handige hulpmiddelen, waarmee het detecteren van een lekkage in huis een stuk eenvoudiger wordt. Bij een lekkage rond koudwaterleidingen kiezen we bijvoorbeeld voor het gebruik van een ultrasoon detectie. Hierbij bepalen we de locatie van een lekkage op basis van het tijdsinterval tussen het uitzenden van een ultrasone geluidsgolf en het ontvangen van de weerkaatsing hiervan.

Een lekkage rond warmwaterleidingen wordt vaak opgelost door gebruik te maken van een thermografische camera. Een thermografische camera kan op basis van het temperatuurverschil tussen het gelekte water en het water in de leidingen bepalen waar de lekkage zich bevindt. Beide hulpmiddelen zijn zeer nauwkeurig en vormen de ideale oplossing voor lekdetectie in Gent.

Een lekkage in huis op laten lossen

Nadat we de lekdetectie in Gent succesvol voor u hebben afgerond, zullen we een rapport van de uitgevoerde lekdetectie in Gent opstellen. Met dit rapport wordt het voor loodgieters of verwarmingsspecialisten veel eenvoudiger om de bron van een lekkage te achterhalen en aan te pakken. Ook kunt u dit rapport bij een verzekeraar indienen om de kosten voor een lekdetectie in Gent vergoed te krijgen.

Neem contact op!

Bel 09 296 40 36

Maandag tot en met vrijdag:
9:00-17:00

Techniek

Waar vermoedt u een lekkage?
Wij kunnen lekkages vinden in onder andere:

 • Centrale verwarmingsinstallaties
 • Verwarmingsleidingen
 • Leidingen van radiatoren
 • Koudwaterleidingen
 • Afvoerleidingen
 • Sifons
oost-vlaanderen