Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Lekdetectie in Schoten –
LCS Lekdetectie is de expert op het gebied van lekkages

Hak- en breekwerk is bij ons niet nodig! Onze apparatuur spoort al uw lekkages op, ook achter muren en plafonds.
Uw verzekeraar vergoedt vaak de lekdetectie!

 • Professionele lekdetectie
 • Geen sloopwerk nodig
 • Transparante prijs
 • Helder rapport
 • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
 • Dezelfde dag nog beschikbaar

Werkwijze van LCS Lekdetectie

Blijf niet met een lekkage zitten! Wij kunnen zonder hak- of breekwerk een waterlek opsporen met behulp van gespecialiseerde apparatuur. We sporen lekkages op en leggen deze vast in een rapport met foto’s indien mogelijk.

Lek gevonden! Wat nu?

De lekkage is opgespoord en u heeft het rapport binnen. Wat nu? De lekkages zijn duidelijk aangegeven in het rapport zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Wij verwijzen u graag door naar een aanverwante loodgieter die de lekkage direct voor u op komt lossen. Het rapport kunt u doorsturen naar de verzekering, deze vergoedt in bijna alle gevallen de kosten van lekdetectie.

lekdetectie Schoten

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, echter u weet niet waar het lek zit. Erg vervelend! De lekkage veroorzaakt waterschade en het lijkt niet mogelijk om het lek zonder sloopwerk te dichten.

2. Lekdetectie

Wij sporen zonder hak- of breekwerk het lek op met behulp van gespecialiseerde apparatuur. De locatie van het lek wordt nauwkeurig in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

De rapporten zijn helder en geven de lekkage duidelijk weer zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Ook de verzekeraars werken graag met onze rapporten.

Overweeg ook een lekdetectie in Schoten uit te laten voeren

Het zal u niet onbekend zijn dat een lekkage vervelende gevolgen kan hebben. In het geval van een lekkende waterleiding of afvoer kunt u bijvoorbeeld te maken krijgen met vochtplekken. Een lekkend dak resulteert mogelijk in houtrot in uw dakconstructie. Naast een vochtlek, kan ook een warmtelek voorkomen in uw woning. Bij een warmtelek ontstaat tocht in huis. Wist u dat tocht uw weerstand kan verminderen? Daarbij zorgt een warmtelek voor een onnodig hoog energieverbruik. Reden genoeg om tijdig naar een oplossing te zoeken! Dit begint met het laten uitvoeren van een lekdetectie in Schoten. Bij een lekdetectie in Schoten wordt met professionele apparatuur naar de bron van de lekkage gezocht. LCS Lekdetectie helpt u hier graag bij!

Oorzaak van lekkages opsporen met een lekdetectie

Een lekdetectie in Schoten uitvoeren helpt u te voorkomen dat er onnodig veel hak- en breekwerk moet worden uitgevoerd. Iets wat voorheen vaak gebeurde. LCS Lekdetectie beschikt over verschillende hulpmiddelen om de bron van de lekkage te achterhalen. Denk bijvoorbeeld aan een thermografische (infrarood)camera. Dit model camera brengt warmteverschillen in beeld. Een alternatief voor het gebruik van dit type camera zijn ultrasone trillingen. Bij leidingen met koud water zullen de temperatuurverschillen immers zeer beperkt zijn. De ultrasone trillingen helpen in zo’n geval een lekdetectie in Schoten succesvol te laten verlopen.

Vergoeding via uw verzekeraar

Wist u dat er veel verzekeraars zijn, die de kosten voor een lekdetectie in Schoten vergoeden? Vaak is het voldoende om ons rapport na afloop van de lekdetectie aan uw verzekeraar te overleggen. Het maakt het des te aantrekkelijker om voor een professionele lekdetectie te kiezen, wanneer u last denkt te hebben van een lekkage. U kunt dit rapport ook gebruiken om de lekkage op te laten lossen door een timmerman, loodgieter of dakdekker. Zij kunnen de lekkage vervolgens doelgericht herstellen!

Neem contact op!

Bel 03 303 71 18

Maandag tot en met vrijdag:
9:00-17:00

Techniek

Waar vermoedt u een lekkage?
Wij kunnen lekkages vinden in onder andere:

 • Centrale verwarmingsinstallaties
 • Verwarmingsleidingen
 • Leidingen van radiatoren
 • Koudwaterleidingen
 • Afvoerleidingen
 • Sifons
antwerpen