Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Lekdetectie in Roeselare –
LCS Lekdetectie is de expert in lekken opsporen

Met geavanceerde apparatuur sporen wij al uw lekkages op, waardoor er geen sporen achterblijven.
Verzekeraars vergoeden vaak de kosten van lekdetectie!

 • Professionele lekdetectie
 • Geen sloopwerk nodig
 • Transparante prijs
 • Helder rapport
 • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
 • Dezelfde dag nog beschikbaar

Werkwijze van LCS Lekdetectie

Blijf niet met een lekkage zitten! Wij kunnen zonder hak- of breekwerk een waterlek opsporen met behulp van gespecialiseerde apparatuur. We sporen lekkages op en leggen deze vast in een rapport met foto’s indien mogelijk.

Lek gevonden! Wat nu?

De lekkage is opgespoord en u heeft het rapport binnen. Wat nu? De lekkages zijn duidelijk aangegeven in het rapport zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Wij verwijzen u graag door naar een aanverwante loodgieter die de lekkage direct voor u op komt lossen. Het rapport kunt u doorsturen naar de verzekering, deze vergoedt in bijna alle gevallen de kosten van lekdetectie.

lekdetectie Roeselare

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, echter u weet niet waar het lek zit. Erg vervelend! De lekkage veroorzaakt waterschade en het lijkt niet mogelijk om het lek zonder sloopwerk te dichten.

2. Lekdetectie

Wij sporen zonder hak- of breekwerk het lek op met behulp van gespecialiseerde apparatuur. De locatie van het lek wordt nauwkeurig in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

De rapporten zijn helder en geven de lekkage duidelijk weer zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Ook de verzekeraars werken graag met onze rapporten.

Lekkage oplossen met een lekdetectie in Roeselare

Lekkages komen in verschillende vormen voor! Denk bijvoorbeeld aan een vochtlek of een warmtelek. Het opsporen van de bron van lekkages is vaak niet eenvoudig. LCS Lekdetectie biedt u professionele hulp. Door een lekdetectie in Roeselare uit te laten voeren, is het niet noodzakelijk om muren en plafonds open te halen. Iets wat voorheen vaak wel gedaan werd bij het opsporen van de bron van een lekkage. Door een lekkage in een vroeg stadium aan te pakken voorkomt u een onnodige vochtschade. Ook gaat u een hoge energierekening tegen! Tochtplekken rond kozijnen kunnen ertoe leiden dat warme lucht uit uw woning wordt meegevoerd naar buiten.

Diverse opties bij een lekdetectie in huis

Bij het uitvoeren van een lekdetectie in Roeselare kunnen verschillende hulpmiddelen gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan ultrasone trillingen, die van pas komen bij leidingen met koud water. Onze vakmensen kijken hierbij naar de tijd tussen het zenden van trillingen en het ontvangen van de weerkaatsing hiervan. In het geval van leidingen met warm water of een warmtelek kan een thermografische (infrarood)camera gebruikt worden. Deze camera’s geven de warmteverschillen weer. Warm water wat uit een leiding lekt zal al snel afkoelen.

Uitgebreid rapport met de bron van lekkages

Nadat we een lekdetectie in Roeselare hebben uitgevoerd, ontvangt u van ons een uitgebreid rapport. In dit rapport staat precies beschreven, waar de oorzaak van een lekkage zich bevindt. Ideaal, wanneer u de lekkage door een loodgieter of timmerman wilt laten verhelpen. Een loodgieter hoeft zo zelf niet meer naar de bron te zoeken, maar kan direct beginnen aan het herstel hiervan. Ook kunt u het rapport indienen bij uw verzekeraar. Er zijn verschillende verzekeraars, die de kosten voor het uitvoeren van een lekdetectie in Roeselare vergoeden. In de polisvoorwaarden van uw verzekering vindt u hier vaak meer informatie over.

Neem contact op!

Bel 051 79 14 90

Maandag tot en met vrijdag:
9:00-17:00

Techniek

Waar vermoedt u een lekkage?
Wij kunnen lekkages vinden in onder andere:

 • Centrale verwarmingsinstallaties
 • Verwarmingsleidingen
 • Leidingen van radiatoren
 • Koudwaterleidingen
 • Afvoerleidingen
 • Sifons
west-vlaanderen