stappenplan lekkages opsporen

Ultrasoon detectie

Door een transmitter een geluidsgolf uit te laten zenden, kunnen we de afstand van de lekkage heel nauwkeurig bepalen. Doordat de ultrasone golf in ieder medium, zoals lucht of water, een andere snelheid heeft, kan precies bepaald worden waar het water zich rond de koudwaterleidingen bevindt.

technieken 2

Thermografische infraroodcamera

Bij een warmwaterleiding is het gebruik van een thermografische infraroodcamera ideaal voor het vinden van lekkages. Water dat weglekt heeft namelijk een andere temperatuur dan het leidingwater.  Met een thermografische infraroodcamera traceren we dit temperatuurverschil.

technieken 3

Thermografische camera

Met de thermografische camera kunnen onze specialisten temperatuurverschillen traceren en zo de locatie van het lek bepalen. De thermografische camera zorgt niet alleen voor een lekdetectie zonder schade, maar is ook nog eens erg betrouwbaar en nauwkeurig.

Een lekkage opsporen? Wij helpen u op weg!

Een van de grootste ergernissen bij een lekkage in huis is dat het vaak erg lastig blijkt te zijn om een lekkage op te sporen. Een lekkage opsporen betekent namelijk vaak dat u een zeer klein gaatje of scheurtje moet zien te vinden in uw dakbedekking, bij een afvoer, of in de leidingen in uw woning. Met het blote oog is een dergelijk lek vaak niet of nauwelijks te vinden, waardoor de hulp van een specialist op het gebied van lekdetecties wellicht gewenst is! LCS Lekdetectie biedt u deze hulp, door lekkages opsporen makkelijker te maken met speciale apparatuur.

Verschillende soorten lekkages opsporen

lekkage opsporenLekkages komen op tal van verschillende plekken in uw woning voor. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage rond uw verwarmingsleidingen, een lekkage rond de afvoerleidingen, een lekkage onder uw dakbedekking, enzovoorts. Iedere lekkage kan op een andere manier worden opgespoord met onze apparatuur. U zult begrijpen dat het zoeken naar een temperatuurverschil met een thermografische camera meer effect heeft bij lekkages rond warmwaterleidingen, dan bij koudwaterleidingen.

Andersom kan een ultrasone lekdetectie weer handiger zijn bij het opsporen van een lekkage in koudwaterleidingen of in een afvoerleiding. Waar de lekkage zich ook in uw woning bevindt, LCS Lekdetectie zorgt met veel plezier voor een passende oplossing voor u! Zodra de bron van de lekkage gevonden is, kan deze door een loodgieter verholpen worden.

Voordelen van de werkwijze van LCS Lekdetectie

De werkwijze van LCS Lekdetectie kan u verschillende voordelen bieden. Doordat wij met een thermografische camera en een ultrasone lekdetectie werken, is hak- en breekwerk niet noodzakelijk bij het opsporen van lekkages. Zo voorkomen we dat u bij een lekkage ook nog eens in het puin komt te zitten! Daarbij bieden we u na afloop van het uitvoeren van een lekdetectie een uitgebreide rapportage aan, waarin wij duidelijk beschreven hebben waar de bron van de lekkage zich bevindt. Zo wordt het voor loodgieters makkelijker om de lekkage te verhelpen.

Lekkage detectie

Om ernstige waterschade aan uw woning te voorkomen is het uitvoeren van een lekkage detectie raadzaam. LCS Lekdetectie beschikt over verschillende hulpmiddelen om een lekkage detectie snel en vakkundig voor u uit te kunnen voeren. Het maakt hierbij geen verschil of de lekkage zich onder uw dakbedekking bevindt, of bijvoorbeeld in de buurt van een waterleiding, een afvoer of een regenpijp. Door een lekkage detectie uit te laten voeren met onze hulpmiddelen is het gebruik van hak- en breekwerk voor het achterhalen van de bron van een lekkage niet langer noodzakelijk. Na het uitvoeren van een lekkage detectie ontvangt u van ons een uitgebreid rapport.

Wilt u ook uw lekkage verholpen hebben zonder hak- of breekwerk met onze geavanceerde technieken? Bel ons, wij helpen u graag!