Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Lekdetectie voor koudwaterleidingen

Heeft u last van een onvindbaar lek in een koudwaterleiding? Wij sporen hem voor u op!
Er komt geen hak- of breekwerk aan te pas!

  • Professionele lekdetectie
  • Geen sloopwerk nodig
  • Transparante prijs
  • Helder rapport
  • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
  • Dezelfde dag nog beschikbaar

Werkgebied

LCS Lekdetectie is actief in de provincies Antwerpen, West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest! U vindt ons onder andere in onderstaande plaatsen.

Waar wilt u lekdetectie laten uitvoeren?

Provincie Antwerpen

Bel 03 303 71 18

Provincie West-Vlaanderen

Bel 050 89 26 06

Provincie Oost-Vlaanderen

Bel 09 296 40 36

Provincie Vlaams-Brabant

Bel 016 79 53 20

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Bel 02 793 01 78

Een lekdetectie rond koudwaterleidingen uitvoeren

LCS Lekdetectie is uw specialist voor het uitvoeren van lekdetectie rond koudwaterleidingen in uw woning. Deze koudwaterleidingen komen op verschillende plekken in huis voor, denk aan de leidingen van uw kranen, van sanitaire voorzieningen, enzovoorts. Door de jaren heen kan de aansluiting tussen de leidingsstukken steeds verder verslechterd raken, waardoor er een lekkage kan ontstaan. Het is raadzaam om de lekkage zo snel mogelijk op te laten lossen door een vakman, om waterschade te voorkomen. Wij beschikken over de juiste hulpmiddelen om lekdetectie rond koudwaterleidingen uit te kunnen voeren zonder dat hierbij hak- en breekwerk noodzakelijk is.

Een ultrasoon detectie voor lekkages rond koudwaterleidingen

Bij een lekdetectie rond koudwaterleidingen maken wij gebruik van ultrasoon detectie. Met een transmitter zenden we een bepaalde ultrasone geluidsgolf uit, die voor het menselijk oor niet waarneembaar is. Door gebruik te maken van speciale apparatuur is het mogelijk om de locatie van een lek in de leiding zeer nauwkeurig vast te stellen. Hierbij speelt het tijdsinterval tussen het verzenden van de geluidsgolf en het ontvangen van de weerkaatste geluidsgolf een belangrijke rol.

Kosten voor lekdetectie vergoed krijgen

lekdetectie koudwaterleidingenOp het moment dat de lekdetectie rond koudwaterleidingen succesvol verlopen is kunnen we u een rapport aanbieden, waarin we de locatie van de lekkage beschrijven. Dit rapport kunnen loodgieters en verwarmingsspecialisten gebruiken om de lekkage in uw woning te verhelpen. Zij hoeven de bron van de lekkage niet meer op te zoeken, maar kunnen direct starten met het herstel van de lekkage.

Ook voor uw verzekeringsmaatschappij is een dergelijk rapport erg fijn. Zij gebruiken het rapport om eventuele schade te vergoeden, mits u hier de juiste verzekering voor afgesloten heeft. Vaak worden de kosten voor het uitvoeren van lekdetectie rond koudwaterleidingen zelfs volledig vergoed.

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, echter u weet niet waar het lek zit. Erg vervelend! De lekkage veroorzaakt waterschade en het lijkt niet mogelijk om het lek zonder sloopwerk te dichten.

2. Lekdetectie

Wij sporen zonder hak- of breekwerk het lek op met behulp van gespecialiseerde apparatuur. De locatie van het lek wordt nauwkeurig in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

De rapporten zijn helder en geven de lekkage duidelijk weer zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Ook de verzekeraars werken graag met onze rapporten.