Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Lekdetectie voor centrale verwarmingsinstallaties

Heeft u last van een onvindbaar lek in uw centrale verwarmingsinstallatie? Wij sporen hem voor u op!
Er komt geen hak- of breekwerk aan te pas!

  • Professionele lekdetectie
  • Geen sloopwerk nodig
  • Transparante prijs
  • Helder rapport
  • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
  • Dezelfde dag nog beschikbaar

Werkgebied

LCS Lekdetectie is actief in de provincies Antwerpen, West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest! U vindt ons onder andere in onderstaande plaatsen.

Waar wilt u lekdetectie laten uitvoeren?

Provincie Antwerpen

Bel 03 303 71 18

Provincie West-Vlaanderen

Bel 050 89 26 06

Provincie Oost-Vlaanderen

Bel 09 296 40 36

Provincie Vlaams-Brabant

Bel 016 79 53 20

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Bel 02 793 01 78

Lekdetectie rond centrale verwarmingsinstallaties uitvoeren

Iedere woning of bedrijfspand beschikt over een centrale verwarmingsinstallatie, waarvandaan het warme water richting de radiatoren in huis wordt geleid. Mocht er sprake van een lekkage rond de verwarmingsinstallatie in uw woning zijn, dan kan dit voor blijvende waterschade zorgen. Waterschade komt onder meer voor in de vorm van schimmelplekken op muren en plafonds, of in de vorm van rottende plekken in houten vloeren of balken. Reden genoeg om tijdig een lekdetectie voor uw centrale verwarmingsinstallatie uit te laten voeren! LCS Lekdetectie is uw partner voor het uitvoeren van lekdetecties rond centrale verwarmingsinstallaties. Wij zijn ervaren en werken nauwkeurig.

Hulpmiddelen bij lekdetectie rond centrale verwarmingsinstallaties

Wij zien het als ons doel om lekdetectie rond centrale verwarmingsinstallaties zodanig uit te voeren dat hak- en breekwerk niet nodig is. U moet er immers niet aan denken, dat u na het herstellen van de lekkage ook nog andere herstelwerkzaamheden uit moet laten voeren. Om lekdetectie rond centrale verwarmingsinstallaties uit te kunnen voeren zonder hak- en breekwerk, maken wij gebruik van twee handige hulpmiddelen: een thermografische camera en een ultrasoon detectie.

Een ultrasoon detectie is gericht op het gebruik van ultrasone signalen en kan vooral goed gebruikt worden bij koudwaterleidingen. De lekkages rond warmwaterleidingen worden opgespoord met een thermografische camera.

Een rapport na de uitvoering van een lekdetectie

lekdetectie centrale verwarmingsinstallatieNa afloop van het uitvoeren van de lekdetectie rond de centrale verwarmingsinstallatie stellen onze specialisten een uitgebreid rapport voor u op. In dit rapport proberen we waar mogelijk met foto’s aan te geven waar de lekkage zich rond de centrale verwarmingsinstallatie bevindt. Dit rapport kan door een loodgieter of verwarmingsspecialist gebruikt worden om de lekkage voor u op te lossen. Ook verzekeringsmaatschappijen kunnen een dergelijk rapport goed gebruiken om de geleden schade aan u te vergoeden.

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, echter u weet niet waar het lek zit. Erg vervelend! De lekkage veroorzaakt waterschade en het lijkt niet mogelijk om het lek zonder sloopwerk te dichten.

2. Lekdetectie

Wij sporen zonder hak- of breekwerk het lek op met behulp van gespecialiseerde apparatuur. De locatie van het lek wordt nauwkeurig in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

De rapporten zijn helder en geven de lekkage duidelijk weer zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Ook de verzekeraars werken graag met onze rapporten.