Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Lekdetectie in plat dak

Bij platte daken is het vaak lastig vast te stellen waarvandaan het water precies naar binnen stroomt.
Met lekdetectie kunnen we het lek echter nauwkeurig lokaliseren. Zonder uw dak open te breken!
Maak een afspraak! Wij kunnen vaak vandaag nog bij u langskomen.

  • Professionele lekdetectie
  • Geen sloopwerk nodig
  • Transparante prijs
  • Helder rapport
  • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
  • Dezelfde dag nog beschikbaar

Werkgebied

LCS Lekdetectie is actief in de provincies Antwerpen, West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest! U vindt ons onder andere in onderstaande plaatsen.

Waar wilt u lekdetectie laten uitvoeren?

Provincie Antwerpen

Bel 03 303 71 18

Provincie West-Vlaanderen

Bel 050 89 26 06

Provincie Oost-Vlaanderen

Bel 09 296 40 36

Provincie Vlaams-Brabant

Bel 016 79 53 20

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Bel 02 793 01 78

Lekdetectie in een plat dak laten uitvoeren

Een lekkage in een plat dak opsporen is vaak niet eenvoudig. De bron van de lekkage kan namelijk een klein barstje in uw bitumen dakbedekking zijn. Ook is het vaak niet duidelijk waar het water heen stroomt onder de dakbedekking omdat het een plat dak betreft. Het lek en de waterschade hoeven dus niet per se op exact dezelfde plek te zitten. Een lekdetectie in een plat dak uitvoeren biedt dan een oplossing! Bij lekdetectie zetten wij speciale apparatuur in om de bron van de daklekkage te vinden. Vervolgens kan een dakdekker uw dak relatief snel en eenvoudig repareren. Vaak is het bij een daklekkage in een plat dak voldoende om de scheurtjes dicht te laten branden.

Schade beperken met een lekdetectie bij een plat dak

lekdetectie plat dakDaklekkages zullen vrijwel altijd voor waterschade aan uw woning zorgen. Waterschade zorgt niet alleen voor lelijke plekken. Ook kan het houtrot veroorzaken. Het vocht trekt via uw platte dak bij uw muren naar beneden. Door de lekkage in uw dak zo snel mogelijk te laten herstellen, voorkomt u schade. Dakdekkers beschikken echter zelden over de apparatuur die nodig is om een lek op te sporen. Helaas zullen zij dan over moeten gaan op hak- en breekwerk. Bij lekdetectie is dit niet nodig! Met lekdetectie leggen we de locatie van het lek duidelijk vast zodat uw dakdekker het lek snel kan repareren.

Er zijn verschillende hulpmiddelen die we in kunnen zetten voor lekdetectie in platte daken. We gebruiken onder andere ultrasoon detectie. De tijd tussen het versturen van de trillingen en het ontvangen van de weerkaatsing hiervan geeft de locatie van het lek weer. Ook onze thermografische camera zetten we regelmatig in om lekken op te sporen.

Lekkage aan dak repareren na een lekdetectie

Wanneer u een lekdetectie bij een plat dak heeft laten uitvoeren ontvangt u van ons een uitgebreid rapport. Uw dakdekker kan dit rapport vervolgens gebruiken om het lek te herstellen. Onnodig hak- en breekwerk wordt hiermee voorkomen! Een dakdekker hoeft zelf immers niet meer naar de bron van de lekkage te zoeken. Bijkomend voordeel: uw verzekeraar vergoedt bijna altijd de kosten van lekdetectie op basis van ons rapport.

Heeft u last van een lekkage bij een plat dak? Wij kunnen vaak dezelfde dag nog langskomen om het lek op te sporen. Maak een afspraak!

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, echter u weet niet waar het lek zit. Erg vervelend! De lekkage veroorzaakt waterschade en het lijkt niet mogelijk om het lek zonder sloopwerk te dichten.

2. Lekdetectie

Wij sporen zonder hak- of breekwerk het lek op met behulp van gespecialiseerde apparatuur. De locatie van het lek wordt nauwkeurig in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

De rapporten zijn helder en geven de lekkage duidelijk weer zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Ook de verzekeraars werken graag met onze rapporten.