Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Lekdetectie voor verwarmingsleidingen

Heeft u last van een onvindbaar lek in een verwarmingsleiding? Wij sporen hem voor u op!
Er komt geen hak- of breekwerk aan te pas!

  • Professionele lekdetectie
  • Geen sloopwerk nodig
  • Transparante prijs
  • Helder rapport
  • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten

Werkgebied

LCS Lekdetectie is actief in de provincies Antwerpen, West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest! U vindt ons onder andere in onderstaande plaatsen.

Waar wilt u lekdetectie laten uitvoeren?

Provincie Antwerpen

Bel 03 303 71 18

Provincie West-Vlaanderen

Bel 050 89 26 06

Provincie Oost-Vlaanderen

Bel 09 296 40 36

Provincie Vlaams-Brabant

Bel 016 79 53 20

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Bel 02 793 01 78

Een lekdetectie rond verwarmingsleidingen uitvoeren

Verwarmingsleidingen zorgen ervoor dat het warme water van de centrale verwarmingsinstallatie naar de radiatoren in uw woning wordt geleid. Het kan na verloop van tijd voorkomen dat er lekkages in deze verwarmingsleidingen ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan leidingen die beschadigd zijn, een aansluitpunt die niet meer goed aansluit op de leidingstukken, enzovoorts. In zo’n geval is het raadzaam om een lekdetectie voor uw verwarmingsleidingen uit te laten voeren. LCS Lekdetectie is een geschikte partner om de lekdetectie rond verwarmingsleidingen in uw woning uit te voeren. Door ons in te schakelen vindt u de bron van een lekkage zonder schade aan uw woning aan te richten! Zo voorkomen we dat u na een lekdetectie met het puin blijft zitten.

Lekdetectie rond verwarmingsleidingen met een thermografische camera

Een thermografische camera is een ideaal hulpmiddel om lekdetectie rond verwarmingsleidingen in uw woning uit te kunnen voeren, zonder hak- en breekwerk. Met een thermografische camera wordt het temperatuurverschil tussen het gelekte water en het water in de leidingen duidelijk zichtbaar. Vaak is het water in de verwarmingsleidingen heet, omdat dit vanuit de cv-ketel komt. Eenmaal buiten de verwarmingsleidingen zal het water snel afkoelen, waardoor er een bepaald temperatuurverschil bestaat. Een thermografische camera toont dit verschil en lokaliseert het lek op een nauwkeurige wijze.

Het vervolg op onze lekdetectie

lekdetectie verwarmingsleidingenNa afloop van onze lekdetectie voor verwarmingsleidingen zorgen we voor een uitgebreid rapport, waarin we de locatie van de lekkage zo goed mogelijk beschrijven. Dit rapport kunt u aan een loodgieter of verwarmingsspecialist overdragen om de lekkage in uw woning te laten verhelpen. Een dergelijke vakman hoeft de bron van de lekkage met het rapport van onze lekdetectie rond verwarmingsleidingen niet meer zelf op te zoeken. Ook voor de verzekering is een dergelijk rapport erg interessant.

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, echter u weet niet waar het lek zit. Erg vervelend! De lekkage veroorzaakt waterschade en het lijkt niet mogelijk om het lek zonder sloopwerk te dichten.

2. Lekdetectie

Wij sporen zonder hak- of breekwerk het lek op met behulp van gespecialiseerde apparatuur. De locatie van het lek wordt nauwkeurig in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

De rapporten zijn helder en geven de lekkage duidelijk weer zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Ook de verzekeraars werken graag met onze rapporten.