Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Lekdetectie in Oostende –
Laat het lek opsporen door LCS Lekdetectie

Wij sporen verborgen lekken op, ook achter muren en plafonds. Zonder hak- of breekwerk.
Vaak vergoedt uw verzekering de lekdetectie.

 • Professionele lekdetectie
 • Geen sloopwerk nodig
 • Transparante prijs
 • Helder rapport
 • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
 • Dezelfde dag nog beschikbaar

Werkwijze van LCS Lekdetectie

Blijf niet met een lekkage zitten! Wij kunnen zonder hak- of breekwerk een waterlek opsporen met behulp van gespecialiseerde apparatuur. We sporen lekkages op en leggen deze vast in een rapport met foto’s indien mogelijk.

Lek gevonden! Wat nu?

De lekkage is opgespoord en u heeft het rapport binnen. Wat nu? De lekkages zijn duidelijk aangegeven in het rapport zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Wij verwijzen u graag door naar een aanverwante loodgieter die de lekkage direct voor u op komt lossen. Het rapport kunt u doorsturen naar de verzekering, deze vergoedt in bijna alle gevallen de kosten van lekdetectie.

lekdetectie Oostende

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, echter u weet niet waar het lek zit. Erg vervelend! De lekkage veroorzaakt waterschade en het lijkt niet mogelijk om het lek zonder sloopwerk te dichten.

2. Lekdetectie

Wij sporen zonder hak- of breekwerk het lek op met behulp van gespecialiseerde apparatuur. De locatie van het lek wordt nauwkeurig in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

De rapporten zijn helder en geven de lekkage duidelijk weer zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Ook de verzekeraars werken graag met onze rapporten.

Aan de slag met een lekdetectie in Oostende

Heeft u het laten uitvoeren van een lekdetectie in Oostende al eens overwogen? Een lekdetectie laten uitvoeren helpt u de bron van een lekkage snel te achterhalen. Belangrijk voordeel van een professionele lekdetectie is het feit dat onnodig hak- en breekwerk u bespaard blijft. Voorheen werd een wand of plafond vaak op verschillende punten opengebroken, om de bron van een lekkage te kunnen achterhalen. Het laten uitvoeren van een lekdetectie in Oostende is niet alleen interessant bij een vochtlek. Ook in het geval van een warmtelek kan LCS Lekdetectie u hulp bieden. Heeft u bijvoorbeeld regelmatig last van tocht in huis? Wij sporen de bron voor u op!

Hulpmiddelen voor een lekdetectie

Een lekdetectie in Oostende kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Onze vakmensen maken onder meer gebruik van ultrasone trillingen. Hierbij wordt gekeken naar de tijd tussen het zenden van ultrasone trillingen en het ontvangen van de weerkaatsing hiervan. Ook het gebruik van een thermografische camera kan helpen. Een thermografische camera brengt warmteverschillen in beeld. Ideaal, wanneer het gaat om een lekkage rond leidingen waar warm water doorheen stroomt. Bij het opsporen van een warmtelek gebruikt LCS Lekdetectie een thermografische infraroodcamera. We informeren u vooraf over onze werkwijze bij een lekdetectie in Oostende.

Ontvang nadien een uitgebreid rapport

De bevindingen van onze vakmensen worden vastgelegd in een uitgebreid rapport. Dit rapport ontvangt u direct nadat de lekdetectie in Oostende is uitgevoerd. U kunt het rapport aan een loodgieter of timmerman overhandigen om het vocht- en/of warmtelek te laten verhelpen. Zo kan een loodgieter direct aan de slag met het oplossen van de bron van een lekkage. Informeer ook eens bij uw verzekeraar of de kosten voor het uitvoeren van een lekdetectie vergoed worden. Dit is regelmatig het geval! U kunt het rapport naar de verzekeraar sturen om de kosten te declareren.

Neem contact op!

Bel 050 89 26 06

Maandag tot en met vrijdag:
9:00-17:00

Techniek

Waar vermoedt u een lekkage?
Wij kunnen lekkages vinden in onder andere:

 • Centrale verwarmingsinstallaties
 • Verwarmingsleidingen
 • Leidingen van radiatoren
 • Koudwaterleidingen
 • Afvoerleidingen
 • Sifons
west-vlaanderen