Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Lekkage in een muur opsporen

Heeft u last van vochtige plekken op uw muren of andere wateroverlast? Met onze geavanceerde apparatuur sporen wij de oorzaak van deze problemen op zonder de muur open te hoeven breken.
Bel LCS Lekdetectie!

  • Professionele lekdetectie
  • Geen sloopwerk nodig
  • Transparante prijs
  • Helder rapport
  • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
  • Dezelfde dag nog beschikbaar

Werkgebied

LCS Lekdetectie is actief in de provincies Antwerpen, West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest! U vindt ons onder andere in onderstaande plaatsen.

Waar wilt u lekdetectie laten uitvoeren?

Provincie Antwerpen

Bel 03 303 71 18

Provincie West-Vlaanderen

Bel 050 89 26 06

Provincie Oost-Vlaanderen

Bel 09 296 40 36

Provincie Vlaams-Brabant

Bel 016 79 53 20

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Bel 02 793 01 78

Wilt u een lekkage in uw muur opsporen? Wij bieden u hulp!

Wanneer er lelijke schimmelplekken op uw muren lijken te ontstaan is dat vaak het gevolg van een lekkage. In dat geval is het sterk aan te raden om de hulp van LCS Lekdetectie in te schakelen. Een lekkage achter uw muur opsporen is voor onze specialisten een relatief simpele klus! Waar het voorheen vaak noodzakelijk was om de muur open te breken voor het opsporen van de bron van een lekkage, is dat tegenwoordig niet meer het geval. Onze specialisten kunnen een lekkage in uw muur opsporen door verschillende hulpmiddelen te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan ultrasone trillingen, een thermografische camera, enzovoort. Dergelijke hulpmiddelen maken het vinden van de bron van lekkages achter uw muur een stuk eenvoudiger! Daarbij voorkomen we op deze manier dat u na de lekdetectie nog enige tijd in het puin blijft zitten.

Oorzaken van een lekkage in de muur

lekkage muur opsporenEen lekkage in uw muur kan door verschillende oorzaken ontstaan zijn. Vaak zijn beschadigde leidingen die tussen uw muren lopen de oorzaak van waterschade aan uw muren. Het kan echter ook zo zijn dat uw regenpijpen lekken, waardoor het regenwater via uw buitenmuren naar beneden stroomt. Een deel van dit regenwater zal onderweg in uw muren trekken, met vervelende waterschade aan de binnenzijde van uw woning tot gevolg. Op basis van de weerkaatsing van ultrasone trillingen is een lekkage achter uw muur opsporen relatief eenvoudig. Bij lekkages rond warmwaterleidingen kunnen we specifiek kiezen voor het gebruik van een thermografische camera.

Rapportage voor een loodgietersbedrijf

Nadat we een lekdetectie voor u hebben uitgevoerd ontvangt u van ons een uitgebreide rapportage over de bron van de lekkage. In het rapport staat heel nauwkeurig beschreven waar de bron van de lekkage achter uw muur zich precies bevindt. Op basis van dit rapport kan een loodgieter de lekkage heel efficiënt en doelgericht voor u oplossen.

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, echter u weet niet waar het lek zit. Erg vervelend! De lekkage veroorzaakt waterschade en het lijkt niet mogelijk om het lek zonder sloopwerk te dichten.

2. Lekdetectie

Wij sporen zonder hak- of breekwerk het lek op met behulp van gespecialiseerde apparatuur. De locatie van het lek wordt nauwkeurig in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

De rapporten zijn helder en geven de lekkage duidelijk weer zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Ook de verzekeraars werken graag met onze rapporten.