Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Lekdetectie in Turnhout –
LCS Lekdetectie is de expert in lekken opsporen

Zonder hak- en breekwerk sporen wij uw lekkages op! Onze apparatuur vindt alle lekkages, ook op de moeilijke plekken.
Uw verzekeraar vergoedt vaak de lekdetectie!

 • Professionele lekdetectie
 • Geen sloopwerk nodig
 • Transparante prijs
 • Helder rapport
 • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
 • Dezelfde dag nog beschikbaar

Werkwijze van LCS Lekdetectie

Blijf niet met een lekkage zitten! Wij kunnen zonder hak- of breekwerk een waterlek opsporen met behulp van gespecialiseerde apparatuur. We sporen lekkages op en leggen deze vast in een rapport met foto’s indien mogelijk.

Lek gevonden! Wat nu?

De lekkage is opgespoord en u heeft het rapport binnen. Wat nu? De lekkages zijn duidelijk aangegeven in het rapport zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Wij verwijzen u graag door naar een aanverwante loodgieter die de lekkage direct voor u op komt lossen. Het rapport kunt u doorsturen naar de verzekering, deze vergoedt in bijna alle gevallen de kosten van lekdetectie.

lekdetectie Turnhout

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, echter u weet niet waar het lek zit. Erg vervelend! De lekkage veroorzaakt waterschade en het lijkt niet mogelijk om het lek zonder sloopwerk te dichten.

2. Lekdetectie

Wij sporen zonder hak- of breekwerk het lek op met behulp van gespecialiseerde apparatuur. De locatie van het lek wordt nauwkeurig in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

De rapporten zijn helder en geven de lekkage duidelijk weer zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Ook de verzekeraars werken graag met onze rapporten.

Minimaliseer hak- en breekwerk met een lekdetectie in Turnhout

Een lekkage in huis kan grote gevolgen hebben! Denk bijvoorbeeld aan een lekkende afvoerleiding, welke resulteert in een nare stank. Of wat te denken van lekkende waterleidingen? Het vocht wat hierbij vrijkomt kan in uw wanden trekken en hier vochtplekken veroorzaken. U herkent ze aan hun lichtgele of bruine kleur. LCS Lekdetectie helpt u graag bij het oplossen van een lekkage. Hoewel we de lekkage zelf niet aanpakken, kunnen we een lekdetectie in Turnhout voor u uitvoeren. Een lekdetectie helpt de bron van een lekkage op te sporen, zonder hak- en breekwerk te gebruiken. Het maakt deze vorm van een lekdetectie aantrekkelijker dan de werkwijze die veel loodgieters gebruiken.

Professionele hulpmiddelen voor een lekdetectie

Een lekdetectie in Turnhout wordt uitgevoerd met moderne hulpmiddelen. U kunt hierbij denken aan ultrasone trillingen en een thermografische camera. Het is afhankelijk van het type lekkage, welk hulpmiddel het meest geschikt is. Zo wordt een thermografische camera bijvoorbeeld gebruikt bij leidingen waar warm water doorheen stroomt. LCS Lekdetectie helpt u bij het opsporen van een vochtlek en een warmtelek. Het opsporen van een warmtelek kan noodzakelijk zijn, wanneer u regelmatig tocht in huis ervaart. Tocht heeft een negatieve invloed op uw weerstand. Daarbij zorgt het voor een onnodig hoog energieverbruik.

Rapportage van onze bevindingen

Nadat een lekdetectie in Turnhout is uitgevoerd, ontvangt u hiervan een uitgebreid rapport. In dit rapport is heel nauwkeurig vastgelegd waar de bron van de lekkage zich bevindt. U kunt het rapport vervolgens aan een loodgieter, dakdekker of verwarmingstechnicus overhandigen, om de lekkage te laten verhelpen. Een dergelijke vakman hoeft hierbij zelf niet meer naar de oorzaak van het lek te zoeken. Wist u dat sommige verzekeraars de kosten voor een professionele lekdetectie vergoeden? Informeer ook eens bij uw verzekeringsmaatschappij wat de mogelijkheden zijn.

Neem contact op!

Bel 014 39 18 66

Maandag tot en met vrijdag:
9:00-17:00

Techniek

Waar vermoedt u een lekkage?
Wij kunnen lekkages vinden in onder andere:

 • Centrale verwarmingsinstallaties
 • Verwarmingsleidingen
 • Leidingen van radiatoren
 • Koudwaterleidingen
 • Afvoerleidingen
 • Sifons
antwerpen