Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Lekdetectie voor leidingen van radiatoren

Heeft u last van een onvindbaar lek in de leiding van een radiator? Wij sporen hem voor u op!
Er komt geen hak- of breekwerk aan te pas!

  • Professionele lekdetectie
  • Geen sloopwerk nodig
  • Transparante prijs
  • Helder rapport
  • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
  • Dezelfde dag nog beschikbaar

Werkgebied

LCS Lekdetectie is actief in de provincies Antwerpen, West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest! U vindt ons onder andere in onderstaande plaatsen.

Waar wilt u lekdetectie laten uitvoeren?

Provincie Antwerpen

Bel 03 303 71 18

Provincie West-Vlaanderen

Bel 050 89 26 06

Provincie Oost-Vlaanderen

Bel 09 296 40 36

Provincie Vlaams-Brabant

Bel 016 79 53 20

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Bel 02 793 01 78

Een lekdetectie rond leidingen van radiatoren uitvoeren

De leidingen van uw radiatoren zorgen ervoor dat het warme water van de cv-ketel naar de radiatoren wordt geleid en dat het koude water weer wordt afgevoerd. Door de jaren heen kunnen de aansluitpunten tussen twee leidingsstukken versleten raken, waardoor er sprake is van een lekkage. Het is erg belangrijk om de lekkage zo snel mogelijk te laten verhelpen, om te voorkomen dat u te maken krijgt met blijvende waterschade. Het vocht wat buiten uw leidingen komt zal immers in uw muren, vloeren of plafonds trekken en hier voor lelijke schimmelplekken zorgen. LCS Lekdetectie helpt u bij lekdetectie voor leidingen van radiatoren. Hierbij maken wij gebruik van handige hulpmiddelen, die hak- en breekwerk overbodig maken.

Thermografische infraroodcamera en ultrasoon detectie

Bij een lekkage in de warmwaterleidingen van radiatoren maken wij gebruik van een thermografische camera. Het gelekte water zal razendsnel afkoelen, terwijl het water in de leidingen van de radiatoren warm blijft. Door een lekdetectie voor leidingen van radiatoren uit te voeren met een thermografische camera, kunnen we het temperatuurverschil duidelijk in beeld brengen. Zo is het heel eenvoudig om het lek te lokaliseren.

Bij lekdetectie rond leidingen van radiatoren die koud water vervoeren maken we gebruik van ultrasoon detectie. Hierbij wordt de locatie van een lekkage bepaald aan de hand van ultrasone geluidsgolven.

Een rapport na het uitvoeren van een lekdetectie

lekdetectie leidingen radiatorenDirect na het laten uitvoeren van de lekdetectie rond leidingen van radiatoren bieden wij u een rapport aan. In dit rapport kan een loodgieter of verwarmingsspecialist precies vinden waar de lekkage zich bevindt. Een vakman kan op deze manier voor een doelgerichte en efficiënte oplossing zorgen, zonder eerst zelf naar de bron van de lekkage te moeten zoeken. Loodgieters beschikken vaak niet over dergelijke hulpmiddelen, waardoor hak- en breekwerk noodzakelijk blijkt te zijn.

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, echter u weet niet waar het lek zit. Erg vervelend! De lekkage veroorzaakt waterschade en het lijkt niet mogelijk om het lek zonder sloopwerk te dichten.

2. Lekdetectie

Wij sporen zonder hak- of breekwerk het lek op met behulp van gespecialiseerde apparatuur. De locatie van het lek wordt nauwkeurig in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

De rapporten zijn helder en geven de lekkage duidelijk weer zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Ook de verzekeraars werken graag met onze rapporten.