Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Thermografische camera

Lekkages in kaart brengen en fotograferen door slim gebruik van infraroodlicht.
Er komt geen hak- of breekwerk aan te pas!

  • Professionele lekdetectie
  • Geen sloopwerk nodig
  • Transparante prijs
  • Helder rapport
  • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
  • Dezelfde dag nog beschikbaar

Werkgebied

LCS Lekdetectie is actief in de provincies Antwerpen, West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest! U vindt ons onder andere in onderstaande plaatsen.

Waar wilt u lekdetectie laten uitvoeren?

Provincie Antwerpen

Bel 03 303 71 18

Provincie West-Vlaanderen

Bel 050 89 26 06

Provincie Oost-Vlaanderen

Bel 09 296 40 36

Provincie Vlaams-Brabant

Bel 016 79 53 20

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Bel 02 793 01 78

Een lekdetectie rond afvoerleidingen via thermografische infraroodcamera

Een lekkage kan voor blijvende waterschade binnen uw woning zorgen. Denk bijvoorbeeld aan lelijke schimmelplekken die op muren of plafonds kunnen ontstaan. Om de kans op blijvende waterschade te minimaliseren, kunnen wij een lekdetectie voor u uitvoeren. We maken gebruik van verschillende methodes waardoor we in feite alle lekkages op kunnen sporen. Bij het uitvoeren van lekdetectie rond uw afvoerleidingen maken wij gebruik van een thermografische camera, die de bron van een lekkage duidelijk in beeld kan brengen. Het voordeel van het gebruik van een thermografische camera is dat we geen hak- en breekwerk uit hoeven te voeren om de lekkage te lokaliseren. Zo worden herstelwerkzaamheden na een lekdetectie overbodig en komt u niet in het puin te zitten!

Hoe werkt lekdetectie met een thermografische camera?

Bij een lekkage rond uw afvoerleidingen kan het water in de afvoerleiding wat warmer zijn dan het gelekte water, wat buiten de afvoer direct af zal koelen. Denk bijvoorbeeld aan de afvoerleiding van uw douche of de gootsteen. Hier stroomt het warme water door, waardoor er een temperatuurverschil ontstaat tussen het water binnen en buiten de leiding. Met de thermografische camera kunnen onze specialisten dit temperatuurverschil voor u detecteren, om de plek van de lekkage te vinden. De thermografische camera zorgt niet alleen voor lekdetectie zonder schade, maar is ook nog eens erg betrouwbaar en nauwkeurig.

Een rapport voor het herstel van de lekkage

thermografische cameraStandaard leveren wij een rapport na het uitvoeren van een lekdetectie met een thermografische camera. In dit rapport proberen we waar mogelijk foto’s van de precieze locatie van de lekkage op te nemen. Zo is het voor een loodgieter of verwarmingsspecialist makkelijker om de lekkage te verhelpen. U kunt het rapport daarbij gebruiken voor het declareren van de schade bij uw verzekeraar. De kosten voor het uitvoeren van lekdetectie worden vaak vergoed.

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, echter u weet niet waar het lek zit. Erg vervelend! De lekkage veroorzaakt waterschade en het lijkt niet mogelijk om het lek zonder sloopwerk te dichten.

2. Lekdetectie

Wij sporen zonder hak- of breekwerk het lek op met behulp van gespecialiseerde apparatuur. De locatie van het lek wordt nauwkeurig in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

De rapporten zijn helder en geven de lekkage duidelijk weer zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Ook de verzekeraars werken graag met onze rapporten.