Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Lekdetectie in Lier –
LCS Lekdetectie is de expert op het gebied van lekkages

Bij ons is hak- en breekwerk niet nodig! Onze apparatuur spoort het lek op, ook achter muren en plafonds.
Uw verzekeraar vergoedt vaak de lekdetectie!

 • Professionele lekdetectie
 • Geen sloopwerk nodig
 • Transparante prijs
 • Helder rapport
 • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
 • Dezelfde dag nog beschikbaar

Werkwijze van LCS Lekdetectie

Blijf niet met een lekkage zitten! Wij kunnen zonder hak- of breekwerk een waterlek opsporen met behulp van gespecialiseerde apparatuur. We sporen lekkages op en leggen deze vast in een rapport met foto’s indien mogelijk.

Lek gevonden! Wat nu?

De lekkage is opgespoord en u heeft het rapport binnen. Wat nu? De lekkages zijn duidelijk aangegeven in het rapport zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Wij verwijzen u graag door naar een aanverwante loodgieter die de lekkage direct voor u op komt lossen. Het rapport kunt u doorsturen naar de verzekering, deze vergoedt in bijna alle gevallen de kosten van lekdetectie.

lekdetectie Lier

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, echter u weet niet waar het lek zit. Erg vervelend! De lekkage veroorzaakt waterschade en het lijkt niet mogelijk om het lek zonder sloopwerk te dichten.

2. Lekdetectie

Wij sporen zonder hak- of breekwerk het lek op met behulp van gespecialiseerde apparatuur. De locatie van het lek wordt nauwkeurig in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

De rapporten zijn helder en geven de lekkage duidelijk weer zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Ook de verzekeraars werken graag met onze rapporten.

Voorkom onnodig veel schade met een lekdetectie in Lier

Het blijkt vaak een hele uitdaging te zijn om de bron van een lekkage te achterhalen. U kunt denken aan een lekkende leiding achter de muur of onder uw vloer. Hoe voorkomt u dat u de muur op onnodig veel plekken openbreekt bij het herstellen van de lekkage? LCS Lekdetectie biedt u graag een helpende hand. Wij kunnen een professionele lekdetectie in Lier voor u uitvoeren. Een dergelijke lekdetectie wordt uitgevoerd zonder hak- en breekwerk. In plaats van het openbreken van een muur of vloer, proberen we hier doorheen te kijken. Dit doen we met professionele apparatuur. Na afloop van een lekdetectie in Lier ontvangt u een uitgebreid rapport van ons.

Vergoeding voor het laten uitvoeren van een lekdetectie

De kosten voor een lekdetectie in Lier hoeft u lang niet altijd zelf te betalen. Er zijn verschillende verzekeraars, die de kosten voor een lekdetectie dekken. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen, is het indienen van het rapport wat u na de lekdetectie van ons krijgt. Het is verstandig om vooraf uit te zoeken of ook uw verzekeringsmaatschappij een vergoeding uitkeert voor het uitvoeren van een lekdetectie in Lier. Het rapport kunt u ook aan een loodgieter of dakdekker overhandigen. Zij kunnen de lekkage op basis van het rapport voor u oplossen.

Werkwijze bij het opsporen van de bron van lekkages

Het opsporen van de bron van een lekkage gebeurt zonder hak- en breekwerk. We gebruiken onder meer ultrasone trillingen. Kijkend naar het tijdsverschil tussen het moment van zenden en het ontvangen van trillingen, weten onze vakmensen de bron van een lekkage te lokaliseren. Naast ultrasone trillingen wordt ook een thermografische (infrarood)camera gebruikt om de bron van de lekkage op te sporen. Dit is overigens niet alleen interessant bij een lekkende leiding. Ook bij een warmtelek kan dit type lekdetectie in Lier van pas komen.

Neem contact op!

Bel 03 303 71 18

Maandag tot en met vrijdag:
9:00-17:00

Techniek

Waar vermoedt u een lekkage?
Wij kunnen lekkages vinden in onder andere:

 • Centrale verwarmingsinstallaties
 • Verwarmingsleidingen
 • Leidingen van radiatoren
 • Koudwaterleidingen
 • Afvoerleidingen
 • Sifons
antwerpen