Hoe kunt u waterschade beperken?

Een lekkage veroorzaakt over het algemeen vaak behoorlijk wat schade. Dit is met name het geval wanneer u te maken heeft met een lekkende afvoer of waterleiding. Ook al is het slechts een kleine lekkage en ontsnapt er maar weinig water, toch kan er veel waterschade ontstaan. Het is dan ook zaak om ervoor te zorgen dat een lekkende afvoer of waterleiding binnen afzienbare tijd hersteld is. Wanneer u dit niet doet, ontstaat er namelijk nog veel meer waterschade. De kosten om alles te herstellen, lopen dan meestal ook behoorlijk hoog op. U doet er dan ook goed aan om een loodgieter in te schakelen. Moet u even wachten voordat er een loodgieter arriveert? Dan kunt u een aantal dingen doen om de waterschade te beperken.

Vang zoveel mogelijk water op

Vaak komt een loodgieter zo snel mogelijk ter plaatse wanneer er sprake is van een lekkage aan uw afvoer of waterleiding. Er kan desondanks nog behoorlijk wat waterschade ontstaan wanneer u te maken heeft met een lekkage. Om de waterschade te beperken, vangt u zoveel mogelijk water op. Indien het water uit uw plafond lekt, doet u dit bij voorkeur met emmers of bakken. Leeg deze tijdig, zodat er niet alsnog waterschade ontstaat. Indien het een lekkage in uw muur betreft, kunt u het beste handdoeken gebruiken om de boel enigszins droog te houden.

Onzichtbaar lek opsporen met behulp van lekdetectie

Waterschade beperken LekdetectiecentraleIn veel gevallen is een lekkage met het blote oog zichtbaar. Het kan echter ook voorkomen dat u te maken heeft met een zogeheten onzichtbare lekkage. In dat geval is de bron van de lekkage niet zichtbaar. De kans is dan ook aanwezig dat u deze niet kunt vinden. Ga niet alles openbreken, maar spoor het lek op met behulp van lekdetectie. Hierbij wordt speciale apparatuur gebruikt, waardoor het de bron van het lek zeer nauwkeurig bepaald kan worden. Hierdoor hoeft er maar een betrekkelijk klein gedeelte opengebroken te worden.

Loodgieter het werk laten doen

Is het lek gevonden met behulp van lekdetectie? Schakel dan direct een loodgieter in om het lek te dichten. Probeer vooral niet zelf het lek te dichten. Veel mensen doen dit wel, maar dit werkt doorgaans juist averechts. Het komt namelijk vaak voor dat het lek alleen maar groter wordt. Dit geldt dan ook voor de waterschade die ontstaat. Laat het verhelpen van een lekkage dan ook aan een loodgieter over en neem zelf alleen maatregelen om de waterschade te beperken.