Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Een lek opsporen in een waterleiding

Een lek in een waterleiding kan voor vochtplekken en andere wateroverlast zorgen.
Wij sporen het lek op zodat het gemakkelijk kan worden gedicht. Bel LCS Lekdetectie!

  • Professionele lekdetectie
  • Geen sloopwerk nodig
  • Transparante prijs
  • Helder rapport
  • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
  • Dezelfde dag nog beschikbaar

Werkgebied

LCS Lekdetectie is actief in de provincies Antwerpen, West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest! U vindt ons onder andere in onderstaande plaatsen.

Waar wilt u lekdetectie laten uitvoeren?

Provincie Antwerpen

Bel 03 303 71 18

Provincie West-Vlaanderen

Bel 050 89 26 06

Provincie Oost-Vlaanderen

Bel 09 296 40 36

Provincie Vlaams-Brabant

Bel 016 79 53 20

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Bel 02 793 01 78

Lek opsporen in een waterleiding

In veel gevallen ontstaan lekkages in de buurt van een waterleiding of afvoer binnen uw woning. Denk bijvoorbeeld aan leidingen tussen uw muren, boven uw plafond of bij de cv-ketel. Bij lekkages is het van groot belang dat u de lekkage zo snel mogelijk laat verhelpen, om blijvende waterschade aan uw woning tegen te gaan. Een lek opsporen in een waterleiding is vaak echter niet eenvoudig. Het is zelfs zo dat een lek bij een waterleiding in de meeste gevallen pas opgemerkt wordt als de waterschade al ontstaan is. Een veel voorkomende vorm van waterschade als gevolg van leidinglekkages zijn schimmelplekken die op muren en plafonds ontstaan. Het duurt al snel enkele maanden voordat zulke waterschade volledig hersteld is.

Hulpmiddelen bij een lekdetectie rond een waterleiding

lek waterleiding opsporenEen lek opsporen rond een waterleiding gebeurde voorheen vaak door het nodige hak- en breekwerk te gebruiken. Tegenwoordig is dat niet meer noodzakelijk! Wij beschikken over geavanceerde hulpmiddelen, die het mogelijk maken om de bron van een lekkage binnen een korte tijd te achterhalen zonder schade aan uw woning aan te richten. In het geval van lekkages in de buurt van koudwaterleidingen gebruiken we bijvoorbeeld ultrasone trillingen. Op basis van de weerkaatste ultrasone trillingen kunnen we een zeer nauwkeurige inschatting maken van de locatie van de bron van een lekkage bij uw waterleidingen.

Lekdetectie bij warmwaterleidingen

In het geval van lekkages rondom warmwaterleidingen gaat een lek opsporen bij de waterleiding op een andere manier. Bij warmwaterleidingen is een thermografische camera meestal handiger. Met een dergelijke camera is het mogelijk om de temperatuurverschillen tussen het water binnen en buiten de warmwaterleidingen heel precies in beeld te brengen. Na afloop van de door ons uitgevoerde lekdetectie ontvangt u een uitgebreid rapport, waarin de bron van de lekkage heel nauwkeurig beschreven staat.

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, echter u weet niet waar het lek zit. Erg vervelend! De lekkage veroorzaakt waterschade en het lijkt niet mogelijk om het lek zonder sloopwerk te dichten.

2. Lekdetectie

Wij sporen zonder hak- of breekwerk het lek op met behulp van gespecialiseerde apparatuur. De locatie van het lek wordt nauwkeurig in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

De rapporten zijn helder en geven de lekkage duidelijk weer zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Ook de verzekeraars werken graag met onze rapporten.