Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Lekkage in de badkamer opsporen

Heeft u last van een lekkage in de badkamer? Wij lokaliseren het lek met grote precisie.
Sloopwerk is niet nodig dankzij onze speciale apparatuur.

  • Professionele lekdetectie
  • Geen sloopwerk nodig
  • Transparante prijs
  • Helder rapport
  • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
  • Dezelfde dag nog beschikbaar

Werkgebied

LCS Lekdetectie is actief in de provincies Antwerpen, West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest! U vindt ons onder andere in onderstaande plaatsen.

Waar wilt u lekdetectie laten uitvoeren?

Provincie Antwerpen

Bel 03 303 71 18

Provincie West-Vlaanderen

Bel 050 89 26 06

Provincie Oost-Vlaanderen

Bel 09 296 40 36

Provincie Vlaams-Brabant

Bel 016 79 53 20

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Bel 02 793 01 78

Badkamer lekkage opsporen met hulp van LCS Lekdetectie

Een badkamer lekkage opsporen kan behoorlijk lastig zijn! Hoe vindt u immers een lekkage rond een waterleiding tussen de muren van uw badkamer? En hoe kunt u een lekkage rond de aansluiting tussen uw sanitaire voorzieningen en afvoer opmerken? LCS Lekdetectie staat voor u klaar om de bron van een badkamer lekkage voor u op te sporen. Het is erg belangrijk om deze bron zo snel mogelijk op te laten sporen en op te laten lossen, om ernstige waterschade aan uw badkamer te voorkomen. Waterschade komt onder meer voor in de vorm van schimmelplekken op uw muren, rottende plekken in het houtwerk tussen uw muren, enzovoort.

Een badkamer lekkage oplossen: hoe gaan we te werk?

badkamer lekkage opsporenOver het algemeen begint een badkamer lekkage opsporen bij het maken van een ruwe inschatting van de bron van de lekkage. Het verschilt namelijk per type lekkage, welk hulpmiddel het meest efficiënt is. In het geval van een lekkage rond warmwaterleidingen in de badkamer zullen onze specialisten meestal voor het gebruik van een thermografische camera kiezen. Met een thermografische camera kan het warmteverschil tussen het water binnen en buiten uw leidingen heel precies in beeld worden gebracht. Bij lekkages rond koudwaterleidingen is het gebruikelijker om ultrasone trillingen te gebruiken voor het opsporen van de bron van een lekkage.

De lekkage in uw badkamer laten oplossen

Een badkamer lekkage opsporen is de eerste stap, maar de tweede stap is minstens zo belangrijk: het laten oplossen van de lekkage. Voor het laten verhelpen van de lekkage kunt u een loodgietersbedrijf inschakelen. Loodgieters kunnen ons rapport, dat u na de lekdetectie van ons krijgt, gebruiken om de bron van de lekkage efficiënt en doelgericht te bestrijden. Het gebruik van hak- en breekwerk kan op deze manier geminimaliseerd worden, omdat een loodgieter niet eerst zelf naar de bron van een badkamerlekkage hoeft te zoeken.

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

Wat moet ik doen bij een lekkage in mijn badkamer?

Bij een badkamerlekkage is het van belang, dat u de lekkage zo snel mogelijk laat verhelpen. Een afvoerlekkage kan bijvoorbeeld voor een nare stank in de badkamer zorgen. Daarbij kan het uit de afvoer/leiding gelekte vocht waterschade veroorzaken. U kunt allereerst proberen de bron van de lekkage zelf te achterhalen. Mocht u de bron achterhaald hebben, dan kunt u deze afdekken met een vochtige doek. Vaak zal het echter nauwelijks mogelijk zijn om de bron van de lekkage te vinden. U kunt in dit geval onze lekdetectiespecialisten inschakelen voor hulp. Onze specialisten beschikken over de hulpmiddelen om de bron snel te kunnen achterhalen.

Wat is een tijdelijke noodoplossing in het geval van een lekkage in mijn badkamer?

Wanneer u de bron van een lekkage achterhaald heeft, kunt u deze zo goed mogelijk afdekken. Het is verstandig om dit met een vochtige theedoek te doen, die het vocht wat uit uw leidingen lekt verder op zal nemen. Ook kunt u een kleine emmer of een teil onder de bron van de lekkage plaatsen. Zo kunt u het vrijgekomen vocht eenvoudig opvangen. Schakel na het (laten) achterhalen van de lekkagebron zo snel mogelijk een loodgieter in om de lekkage voor u te laten verhelpen. U kunt er ook voor kiezen om de hoofdkraan tijdelijk dicht te draaien.

Ben ik altijd verzekerd voor een lekkage in mijn badkamer?

Nee, in veel gevallen zult u niet verzekerd zijn voor deze lekkages. Vaak bent u zelf verantwoordelijk voor de ontstane lekkage. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage als gevolg van boorwerkzaamheden in de badkamer. Of wat te denken van leidingen die op een verkeerde wijze zijn aangesloten? Wanneer u voor het aanleggen van de leidingen een loodgieter ingeschakeld heeft, kunt u deze aansprakelijk stellen. In de polisvoorwaarden van uw verzekeraar vindt u de precieze dekkingsvoorwaarden. Het laten uitvoeren van een lekdetectie kan uw kansen vergroten op het vergoed krijgen van de kosten voor het herstel van de lekkage.

Hoe wordt een lekkage in mijn badkamer opgespoord?

Onze lekdetectiespecialisten hebben verschillende hulpmiddelen tot hun beschikking, om lekkages op te sporen. Denk bijvoorbeeld aan een thermografische camera voor warmwaterleidingen. Met een thermografische camera kan het temperatuurverschil tussen het water binnen en buiten leidingen in beeld gebracht worden. Op basis van de beelden kan worden onderzocht waar de bron van de lekkage zich precies bevindt. Ook kunnen er ultrasone trillingen gebruikt worden. De tijd tussen het zenden en ontvangen van (de weerkaatsing van) de trillingen, kan de locatie van de lekkagebron worden vastgesteld. Na het uitvoeren van een lekdetectie ontvangt u een uitgebreid rapport. Dit rapport kan een loodgieter gebruiken bij het herstellen van de badkamerlekkage.

 

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, echter u weet niet waar het lek zit. Erg vervelend! De lekkage veroorzaakt waterschade en het lijkt niet mogelijk om het lek zonder sloopwerk te dichten.

2. Lekdetectie

Wij sporen zonder hak- of breekwerk het lek op met behulp van gespecialiseerde apparatuur. De locatie van het lek wordt nauwkeurig in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

De rapporten zijn helder en geven de lekkage duidelijk weer zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Ook de verzekeraars werken graag met onze rapporten.