Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Ultrasoon detectie

Wij sporen lekkages op met ultrasoon detectie, met behulp van geluidsgolven brengen we de lekkage in beeld.
Er komt dus geen hak- of breekwerk aan te pas!

  • Professionele lekdetectie
  • Geen sloopwerk nodig
  • Transparante prijs
  • Helder rapport
  • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
  • Dezelfde dag nog beschikbaar

Werkgebied

LCS Lekdetectie is actief in de provincies Antwerpen, West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest! U vindt ons onder andere in onderstaande plaatsen.

Waar wilt u lekdetectie laten uitvoeren?

Provincie Antwerpen

Bel 03 303 71 18

Provincie West-Vlaanderen

Bel 050 89 26 06

Provincie Oost-Vlaanderen

Bel 09 296 40 36

Provincie Vlaams-Brabant

Bel 016 79 53 20

Brussels Hoofdstedelijk gewest

Bel 02 793 01 78

Een lekdetectie voor koudwaterleidingen via ultrasoon detectie uitvoeren

Koudwaterleidingen vormen regelmatig de bron van lekkages in woningen. Denk bijvoorbeeld aan een lek in de leidingen van uw gootsteen, uw sanitaire voorzieningen, enzovoorts. Om de precieze locatie van de lekkage te kunnen detecteren maken wij gebruik van ultrasoon detectie. Het voornaamste voordeel van ultrasoon detectie is dat er geen hak- of breekwerk in uw woning noodzakelijk is om de lekkage te verhelpen. Zo hoeft u na het verhelpen van de lekkage geen herstelwerkzaamheden uit te laten voeren en blijft u niet met puin zitten na de lekdetectie. Wilt u een lekdetectie rond koudwaterleidingen via ultrasoon detectie uit laten voeren? Schakel dan vandaag nog de specialisten van LCS Lekdetectie in!

Hoe werkt een ultrasoon detectie in huis?

Bij een ultrasoon detectie maken wij gebruik van geluidsgolven op frequenties hoger dan de frequenties die voor het menselijk oor waarneembaar zijn. Door een transmitter een geluidsgolf uit te laten zenden, kunnen we de afstand van de lekkage heel nauwkeurig bepalen. Hierbij draait het voornamelijk om het tijdsinterval tussen het verzenden van het signaal en het ontvangen van de weerkaatsing. Doordat de ultrasone golf in ieder medium, zoals lucht of water, een andere snelheid heeft, kan precies bepaald worden waar het water zich rond de koudwaterleidingen bevindt. Op deze manier kunnen we de lekkage dan opsporen.

Een rapport na afloop van lekdetectie

ultrasoon detectieNa afloop van iedere lekdetectie schrijven we een rapport voor u uit, waarbij we waar mogelijk ook foto’s van de bron van de lekkage voegen. Dit rapport kunt u aan een loodgieter of verwarmingsspecialist overdragen, die de lekkage voor u kan verhelpen. Mocht u momenteel al hinder ondervinden van waterschade in uw woning, dan kunt u dit rapport eveneens gebruiken voor het declareren van de gemaakte kosten bij uw verzekeraar. In veel gevallen worden de kosten voor lekdetectie vergoed.

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, echter u weet niet waar het lek zit. Erg vervelend! De lekkage veroorzaakt waterschade en het lijkt niet mogelijk om het lek zonder sloopwerk te dichten.

2. Lekdetectie

Wij sporen zonder hak- of breekwerk het lek op met behulp van gespecialiseerde apparatuur. De locatie van het lek wordt nauwkeurig in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

De rapporten zijn helder en geven de lekkage duidelijk weer zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Ook de verzekeraars werken graag met onze rapporten.