Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Lekdetectie in Aalst –

Vakkundige lekdetectie met LCS Lekdetectie

Wij sporen lekkages op met geavanceerde apparatuur, hak- en breekwerk is niet nodig.
Uw verzekeraar vergoedt in bijna alle gevallen de kosten van lekdetectie!

 • Professionele lekdetectie
 • Geen sloopwerk nodig
 • Transparante prijs
 • Helder rapport
 • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
 • Dezelfde dag nog beschikbaar

Werkwijze van LCS Lekdetectie

Blijf niet met een lekkage zitten! Wij kunnen zonder hak- of breekwerk een waterlek opsporen met behulp van gespecialiseerde apparatuur. We sporen lekkages op en leggen deze vast in een rapport met foto’s indien mogelijk.

Lek gevonden! Wat nu?

De lekkage is opgespoord en u heeft het rapport binnen. Wat nu? De lekkages zijn duidelijk aangegeven in het rapport zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Wij verwijzen u graag door naar een aanverwante loodgieter die de lekkage direct voor u op komt lossen. Het rapport kunt u doorsturen naar de verzekering, deze vergoedt in bijna alle gevallen de kosten van lekdetectie.

lekdetectie Aalst

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, echter u weet niet waar het lek zit. Erg vervelend! De lekkage veroorzaakt waterschade en het lijkt niet mogelijk om het lek zonder sloopwerk te dichten.

2. Lekdetectie

Wij sporen zonder hak- of breekwerk het lek op met behulp van gespecialiseerde apparatuur. De locatie van het lek wordt nauwkeurig in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

De rapporten zijn helder en geven de lekkage duidelijk weer zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Ook de verzekeraars werken graag met onze rapporten.

Hulp van LCS Lekdetectie: een lekdetectie in Aalst uitvoeren

Bent u al bekend met LCS Lekdetectie? Wij voeren lekdetecties uit in Aalst voor particulieren en bedrijven. Een lekdetectie in Aalst is noodzakelijk als u de bron van een lekkage wilt vinden, zonder hak- en breekwerk uit te moeten voeren. Vaak proberen loodgieters of verwarmingsspecialisten de bron van de lekkage te achterhalen door muren open te breken of vloeren los te halen. Er zijn echter verschillende methoden die de lekkage op kunnen sporen zonder te slopen. Heeft u bijvoorbeeld al eens gehoord van een ultrasoon detectie, of detectie aan de hand van een thermografische camera? Onze specialisten staan voor u klaar om lekdetectie in Aalst uit te voeren.

Wanneer welk hulpmiddel inzetten bij lekdetectie?

Welke methode wij inzetten voor de lekdetectie in Aalst is afhankelijk van de aard van de lekkage. Zo is het bij warmwaterleidingen vaak goed mogelijk om de lekkage in kaart te brengen met een thermografische camera. Dit komt door het temperatuurverschil tussen het weglekkende water en het water in de leidingen. Door het ontbreken van temperatuurverschillen bij koudwaterleidingen kiezen we hierbij vaker voor ultrasoon detectie. We kunnen op basis van het tijdsinterval tussen het verzenden van het ultrasoon signaal en het ontvangen van de weerkaatsing hiervan bepalen waar de lekkage precies zit.

Rapport na een lekdetectie in Aalst

Na afloop van de lekdetectie in Aalst stellen wij een uitgebreid rapport voor u op. In dit rapport geven we duidelijk aan waar de lekkage zich bevindt in uw woning. Dankzij dit rapport is de lekkage gemakkelijk door een loodgieter te verhelpen (wij kunnen u doorverwijzen). Ook kunt u dit rapport gebruiken om de kosten voor de lekdetectie in Aalst vergoed te krijgen via uw verzekeraar.

Neem contact op!
Provincie Oost-Vlaanderen:

Bel 053 89 35 10

Maandag tot en met vrijdag:
9:00-17:00

Techniek

Waar vermoedt u een lekkage?
Wij kunnen lekkages vinden in onder andere:

 • Centrale verwarmingsinstallaties
 • Verwarmingsleidingen
 • Leidingen van radiatoren
 • Koudwaterleidingen
 • Afvoerleidingen
 • Sifons
oost-vlaanderen