Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Lekdetectie voor sifons

Heeft u last van een onvindbaar lek in een sifon? Wij sporen hem voor u op!
Er komt geen hak- of breekwerk aan te pas!

  • Professionele lekdetectie
  • Geen sloopwerk nodig
  • Transparante prijs
  • Helder rapport
  • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
  • Dezelfde dag nog beschikbaar

Werkgebied

LCS Lekdetectie is actief in de provincies Antwerpen, West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest! U vindt ons onder andere in onderstaande plaatsen.

Waar wilt u lekdetectie laten uitvoeren?

Provincie Antwerpen

Bel 03 303 71 18

Provincie West-Vlaanderen

Bel 050 89 26 06

Provincie Oost-Vlaanderen

Bel 09 296 40 36

Provincie Vlaams-Brabant

Bel 016 79 53 20

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Bel 02 793 01 78

Lekdetectie rond een sifon uitvoeren? Bel LCS Lekdetectie!

Wellicht heeft u nooit eerder van een sifon gehoord, toch heeft u er gegarandeerd een aantal van in huis! Een sifon is het reservoir wat onder uw gootsteen in huis hangt, waarlangs het water uit de gootsteen afgevoerd wordt. Het kan voor komen dat er een lekkage rond de sifon ontstaat, wat gepaard gaat met een nare stank en vervelende waterschade. Het vocht uit de sifon kan in uw kastjes of muren trekken, waarbij vaak schimmelplekken of rottende plekken in het houtwerk ontstaan. Reden genoeg om tijdig een lekdetectie rond de sifon uit te laten voeren. Wilt u ook een lekdetectie rond sifons uitvoeren? De specialisten van LCS Lekdetectie staan voor u klaar!

Hulpmiddelen voor lekdetectie rond sifons

Bij een lekdetectie rond sifons kunnen we twee handige hulpmiddelen gebruiken, te weten: een ultrasoon detectie en een detectie aan de hand van een thermografische infraroodcamera. Doordat er vaak warm water door de sifon stroomt ligt het gebruik van een thermografische camera wellicht het meest voor de hand.  Het water dat uit de sifon gelekt is zal meteen afkoelen, waardoor er een temperatuurverschil ontstaat tussen het water binnen en buiten de sifon. Door een lekdetectie rond de sifon met een thermografische camera uit te voeren, wordt dit temperatuurverschil duidelijk in beeld gebracht.

Het voordeel aan een lekdetectie rond sifons met een thermografische camera is dat er geen hak- en breekwerk noodzakelijk is om de lekkage te lokaliseren. Dit geldt overigens ook voor een ultrasoon detectie, die vaak gebruikt wordt bij koudwaterleidingen.

Rapport over de lekdetectie rond de sifon

lekdetectie sifonNa afloop van de lekdetectie rond de sifon voorzien we u van een uitgebreid rapport, waarin de locatie van de lekkage zo duidelijk mogelijk beschreven wordt. Vaak maken we hierbij gebruik van foto’s om de locatie te verduidelijken. Het rapport kunt u aan een loodgieter overdragen, die een oplossing voor de lekkage gaat zoeken. Ook een verzekeraar is blij met een dergelijk rapport. Door het indienen van ons rapport krijgt u de kosten voor het uitvoeren van de lekdetectie rond sifons vaak vergoed.

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, echter u weet niet waar het lek zit. Erg vervelend! De lekkage veroorzaakt waterschade en het lijkt niet mogelijk om het lek zonder sloopwerk te dichten.

2. Lekdetectie

Wij sporen zonder hak- of breekwerk het lek op met behulp van gespecialiseerde apparatuur. De locatie van het lek wordt nauwkeurig in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

De rapporten zijn helder en geven de lekkage duidelijk weer zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Ook de verzekeraars werken graag met onze rapporten.