Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Een warmtelek opsporen met lekdetectie

Dankzij lekdetectie kunnen wij warmtelekken en gebreken in de isolatie van uw woning of bedrijfspand gemakkelijk opsporen. Wij helpen u af van tocht en helpen u besparen op de energierekening!

  • Professionele lekdetectie
  • Geen sloopwerk nodig
  • Transparante prijs
  • Helder rapport
  • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
  • Dezelfde dag nog beschikbaar

Werkgebied

LCS Lekdetectie is actief in de provincies Antwerpen, West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest! U vindt ons onder andere in onderstaande plaatsen.

Kortrijk
Leuven
Mechelen
Sint-Niklaas
Oostende

Waar wilt u lekdetectie laten uitvoeren?

Provincie Antwerpen

Bel 03 303 71 18

Provincie West-Vlaanderen

Bel 050 89 26 06

Provincie Oost-Vlaanderen

Bel 09 296 40 36

Provincie Vlaams-Brabant

Bel 016 79 53 20

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Bel 02 793 01 78

Met onze hulp een warmtelek opsporen

Lekkages komen binnen woningen in verschillende vormen voor. Wie denkt dat een lekkage altijd rond leidingen of een afvoer ontstaat heeft het mis! Er kan namelijk ook sprake zijn van een warmtelekkage. Een warmtelek opsporen is vaak niet eenvoudig, omdat veel woningbezitters nauwelijks doorhebben dat er sprake is van een warmtelek in huis. Een van de nadelen van een warmtelek is het feit dat u onnodig veel energie verbruikt! Door een warmtelek op te sporen en aan te pakken verbetert u de isolatie van uw woning en verlaagt u zodoende het energieverbruik in huis. Wilt u een warmtelek opsporen in uw woning? Schakel de hulp van LCS Lekdetectie in om u hierbij te helpen! Wij beschikken over verschillende hulpmiddelen die het opsporen van een warmtelek relatief eenvoudig maken.

Een warmtelek opsporen met een thermografische camera

warmtelek opsporenEen van de manieren die een warmtelek opsporen mogelijk maakt is het gebruik van een thermografische camera. Met het gebruik van een thermografische camera kunnen we het temperatuurverschil in de lucht binnen en buiten uw woning in kaart brengen. Bij een warmtelek zal in veel gevallen de lucht net buiten uw woning iets warmer zijn dan de overige lucht buiten uw woning. Op de plek waar dit het geval is bevindt zich vermoedelijk een warmtelek! De bevindingen die wij tijdens een lekdetectie doen worden altijd vastgelegd in een uitgebreid rapport.

Thermografische infraroodcamera voor een warmtelekdetectie

Als alternatief voor de thermografische camera kunnen we een infraroodcamera gebruiken om verschillen in de temperatuur binnen en buiten uw woning te meten. Met een infraroodcamera kunnen we in een keer een overzichtsbeeld van uw woning krijgen, waarbij eventuele warmtelekken duidelijk in beeld kunnen worden gebracht. De foto’s die met deze infraroodcamera gemaakt worden, kunnen door een vakman gebruikt worden om het warmtelek binnen uw woning te verhelpen. Zo verbetert u de isolatiewaarde van uw woning en verlaagt u het energieverbruik!

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, echter u weet niet waar het lek zit. Erg vervelend! De lekkage veroorzaakt waterschade en het lijkt niet mogelijk om het lek zonder sloopwerk te dichten.

2. Lekdetectie

Wij sporen zonder hak- of breekwerk het lek op met behulp van gespecialiseerde apparatuur. De locatie van het lek wordt nauwkeurig in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

De rapporten zijn helder en geven de lekkage duidelijk weer zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Ook de verzekeraars werken graag met onze rapporten.