Veel voorkomende oorzaken lekken in waterleidingen

Lekkages kunnen op tal van verschillende plekken in huis ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage rond de radiator in de slaapkamer, een lekkage onder de dakbedekking, enzovoorts. Veel van deze lekkages worden veroorzaakt door beschadigingen aan de waterleidingen in huis. Deze beschadigingen kunnen op verschillende manieren ontstaan, waar we in dit artikel verder op in zullen gaan. Bij een lekkage in huis is het belangrijk om zo snel mogelijk te zorgen voor een oplossing. Als gevolg van de lekkage kan er namelijk een vervelende waterschade aan uw muren, vloeren en meubels ontstaan. Een veelvoorkomende vorm van waterschade is schimmel- en zwamvorming op muren. Ook kan er houtrot in uw meubels en houten vloeren ontstaan.

Een lekkage laten opsporen kunt u aan onze specialisten overlaten. Wij sporen de bron van de lekkage met speciale hulpmiddelen op, zodat u deze direct daarna kunt laten verhelpen door een loodgieter. Loodgieters kunnen ons rapport van de bron van de lekkage gebruiken om deze op te lossen.

Waterleidingen op de verkeerde wijze aangelegd

Een van de mogelijke oorzaken van een lekkage rond uw leidingen is het op de verkeerde wijze aanleggen van leidingen. Bij het op de verkeerde wijze aanleggen van leidingen ontstaat er speling tussen de leidingstukken, waardoor er water uit uw leidingen kan sijpelen. Eenmaal buiten de leidingen zal het vocht direct in uw woning trekken en waterschade veroorzaken. Door een loodgieter in te schakelen voor het leggen van de leidingen gaat u deze vorm van beschadigingen aan uw leidingen tegen.

Beschadigingen aan waterleidingen

Ook kunnen de leidingen beschadigd worden doordat u bijvoorbeeld gaten in uw muren aan het boren bent. Veel mensen zoeken vooraf niet uit waar de leidingen precies lopen, waardoor deze al snel geraakt worden tijdens de boorwerkzaamheden. De muur zal moeten worden opengebroken om de beschadigde leiding te herstellen. Er zijn handige apparaatjes bij uw bouwmarkt te koop, die u kunnen helpen bij het vinden van de leidingen. Zo voorkomt u dat u de leidingen tijdens het boren beschadigt.

 

Geknapte leidingen tijdens de winter

Een derde mogelijke oorzaak van schade aan uw leidingen is vorstschade. Tijdens de koude wintermaanden kan het stilstaande water in uw leidingen bevriezen. Het water zal als gevolg hiervan uitzetten, wat leidt tot het knappen van de leidingen. Op het moment dat het water ontdooit zal het uit uw leidingen sijpelen. Door uw kraan aan het begin van de wintermaanden af te sluiten voorkomt u dit. Een loodgieter kan u hierbij helpen!