Lekkage in een plat dak repareren

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is een daklekkage lang niet altijd direct zichtbaar. Het hoeft namelijk helemaal niet zo te zijn dat het water in grote hoeveelheid via het dak uw woning binnenkomt. Het komt namelijk vaak genoeg voor dat er sprake is van een kleine lekkage. Een dergelijke lekkage kan opgemerkt worden aan de hand van vochtplekken op het plafond. Maar in sommige gevallen is een daklekkage ook helemaal niet zichtbaar. Een daklekkage, zowel klein als groot, kan veel schade aanrichten. Zo kan een groot deel van uw dakconstructie aangetast worden wanneer u een lekkage in een plat dak niet snel repareert.

Hoe ontstaat een daklekkage?

Een lekkage in een plat dak ontstaat doorgaans door schade aan de dakbedekking. Dit kan komen door achterstallig onderhoud, maar ook door de wisselende weersomstandigheden. Het is van belang om uw platte dak regelmatig te inspecteren. Ziet u schade? Schakel dan direct een loodgieter in. In dat geval bent u een lekkage in uw platte dak mogelijk nog een stap voor. Dit scheelt u behoorlijk wat geld. Wanneer u besluit niets te doen, wordt het probleem meestal alleen maar groter.

Spoor een daklekkage op met behulp van lekdetectie

Platdaklekkage Lekdetectiecentrale

Ziet u dat er water door uw dak naar binnen komt? Dan is het waarschijnlijk niet bepaald lastig om de bron van de lekkage op te sporen. Soms is het echter behoorlijk lastig om een lekkage in uw platte dak te vinden. Ga geen uren zoeken, maar spoor het lek op met behulp van lekdetectie. Bij een lekdetectie wordt speciale apparatuur gebruikt. Lekdetectie heeft als voordeel dat een lekkage in uw platte dak binnen de kortste keren opgespoord wordt. Hierdoor kunt u de lekkage in uw platte dak snel repareren en daardoor blijft de schade toch behoorlijk beperkt.

Daklekkage repareren

Heeft u de lekkage in uw dak opgespoord met behulp van lekdetectie? Dan is het zaak zo snel mogelijk actie te ondernemen. Wacht vooral niet te lang met het repareren van de lekkage in uw platte dak. Hierdoor wordt de waterschade namelijk alleen maar groter. Schakel dan ook zo snel mogelijk een loodgieter in om de daklekkage te repareren. In dat geval is het lek binnen de kortste keren gedicht. Probeer een lekkage in uw platte dak niet zelf te repareren, zeker niet wanneer u hier geen ervaring mee heeft. Het lek wordt dan meestal niet goed verholpen, waardoor er meer en meer waterschade ontstaat.