Lekdetectie op het balkon uitvoeren

LCS Lekdetectie is een specialist in het uitvoeren van lekdetectie. Met behulp van lekdetectie is het relatief eenvoudig om de bron van een lekkage in huis te achterhalen. Lekkages kunnen op verschillende plekken in huis voorkomen. Denk aan lekkages rond de leidingen in huis, rond de afvoer, enzovoort. Wist u dat er ook lekkages op uw balkon kunnen ontstaan? Niet alleen kan er regenwater op uw balkon terechtkomen, ook kunnen de regenpijp en eventuele leidingen gaan lekken. Om ernstige waterschade te voorkomen doet u er verstandig aan om een lekkage op uw balkon zo snel mogelijk te verhelpen. Een lekdetectie op uw balkon laten uitvoeren is in dit geval de beste optie!

Een lekkage bij de regenpijp

Vaak loopt er over het balkon van uw woning een regenpijp, die het regenwater van het dak van uw woning moet afvoeren. Op het moment dat deze regenpijp verkeerd is aangesloten of sterk verzwakt is, kunnen er vervelende lekkages ontstaan. Denk aan regenwater dat via de regenpijp naar buiten sijpelt. Het vocht dat buiten de regenpijp terecht komt kan vervolgens in de buitenmuren van uw woning trekken. Hoe meer vocht er in uw muren trekt, hoe groter de kans op waterschade in uw woning is. Deze waterschade kunt u onder meer herkennen aan schimmelplekken op uw muren.

Verschillende hulpmiddelen voor lekdetectie balkon

Een lekdetectie op een balkon kunnen wij op verschillende manieren voor u uitvoeren. In veel gevallen zullen wij kiezen voor het gebruik van ultrasone trillingen. De weerkaatsing van deze trillingen geeft een goede indicatie van de bron van een lekkage. Naast het gebruik van ultrasone trillingen kunnen we ook thermografische camera gebruiken.

Tip: laat een warmtelek opsporen op uw balkon! Warmte kan uw woning aan de balkonzijde verlaten, wat in beeld kan worden gebracht met een thermografische camera. Zo weet u precies op welke plekken u uw woning aan de balkonzijde beter kunt isoleren.