Hoe kun je een lekkage in het plafond handig opsporen?

Een lekkage kan vergaande gevolgen hebben voor de staat van uw woning. Bij een lekkage ontsnapt er vocht, wat in uw woning kan trekken. Het vocht wat in uw muren, vloeren of plafonds trekt, veroorzaakt een vervelende en lastig te herstellen waterschade. Denk aan zwam- en schimmelvorming, houtrot, een te hoge luchtvochtigheid, enzovoorts. Wist u dat een te hoge luchtvochtigheid schadelijk kan zijn voor uw gezondheid? Reden genoeg om een lekkage zo snel mogelijk te laten verhelpen.

Vaak heeft u een lekkage in uw plafond pas door, op het moment dat er waterschade ontstaat. U herkent de waterschade aan schimmelplekken die op uw plafond ontstaan, of delen van uw plafond die iets naar beneden lijken te hellen. Wanneer u een gaatje in deze plekken prikt, zult u zien dat er vocht naar beneden drupt.

Hulp bij een lekdetectie rond uw plafond

Bij het minste vermoeden van een lekkage rond uw plafond, kunt u onze hulp inschakelen. Wij kunnen een professionele lekdetectie voor u uitvoeren, om een lekkage in uw woning te achterhalen. Zo kunnen we onder meer gebruik maken van een thermografische camera. Met een thermografische camera is het mogelijk om het temperatuurverschil tussen het vocht binnen en buiten leidingen in beeld te brengen. Ook met een ultrasone lekdetectie is het mogelijk om de bron van een lekkage te achterhalen. In dit geval wordt er gebruik gemaakt van het tijdsverschil tussen het zenden van ultrasone trillingen en het ontvangen van de weerkaatsing hiervan.

Lekkage laten verhelpen door een loodgieter

Om een verergering van de waterschade aan uw plafond tegen te gaan, kunt u de lekkage door een loodgieter laten verhelpen. Nadat wij een lekdetectie hebben uitgevoerd, ontvangt u een uitgebreid rapport. In dit rapport staat heel nauwkeurig beschreven, waar de bron van de lekkage zich bevindt. Dit rapport kunt u aan een loodgieter overhandigen om de lekkage te laten verhelpen.

Dankzij dit rapport hoeft er niet onnodig veel hak- en breekwerk te worden uitgevoerd aan uw plafond. Zo blijft u niet tijden in het puin zitten na het oplossen van een lekkage in uw plafond.