Warmte isolatie verbeteren met een lekdetectie

Het blijkt nog zeer regelmatig voor te komen dat woningbezitters meer energie verbruiken dan noodzakelijk is. Een van de redenen hiervoor kan een groot warmtelek in huis zijn! Door de warmte isolatie binnen uw woning te verbeteren verbruikt u minder energie en voorkomt u tocht in huis. Tocht kan in de herfst en winter voor een vervelende verkoudheid zorgen. Denk bijvoorbeeld aan tocht langs de kozijnen van uw ramen of deuren, tocht door kleine gaatjes in kitranden, enzovoort. Door een lekdetectie te laten uitvoeren kunt u de warmte isolatie van uw woning relatief eenvoudig verbeteren. LCS Lekdetectie staat voor u klaar om u hierbij te helpen.

Hulpmiddelen voor de verbetering van uw warmte isolatie

Warmte isolatieEr zijn verschillende hulpmiddelen die gebruikt kunnen worden om de warmte isolatie binnen uw woning te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een thermografische camera of een infraroodcamera. Met beide hulpmiddelen is het relatief eenvoudig om de bron van een warmtelek in uw woning in kaart te brengen. Beide hulpmiddelen geven namelijk een weergave van het verschil in temperatuur tussen de lucht binnen en buiten uw woning. Dergelijke hulpmiddelen kunnen ook voor andere soorten lekkages binnen uw woning gebruikt worden.

Rapport op basis van onze lekdetectie

Nadat wij een lekdetectie binnen uw woning hebben uitgevoerd voorzien we u altijd van een uitgebreid rapport. In dit rapport staat heel nauwkeurig beschreven waar de bron van een warmtelek zich bevindt. U kunt dit rapport aan een vakman geven, om het warmtelek voor u te dichten en daarmee de warmte isolatie te verbeteren. Een warmtelek bevindt zich meestal op plekken bij uw dakbedekking, rond de kozijnen van ramen en deuren, etc. Door het warmtelek te dichten kunt u het energieverbruik binnen uw woning sterk terugdringen.

Tip: laat eens per twee of drie jaar een preventieve lekdetectie uitvoeren om de warmte isolatie in uw woning te verbeteren!