Rioollucht in huis verhelpen met een lekdetectie

Wellicht heeft u in het verleden al eens te maken gehad met een rioollekkage. Als gevolg van een rioollekkage zal er in veel gevallen een nare stank in uw woning gaan hangen. Deze rioollucht in huis is erg lastig zelf te verhelpen, omdat de meeste mensen geen idee hebben wat de oorzaak van deze rioollucht in huis is. Vaak zit het probleem bij uw afvoer. Het kan om een verstopping in uw afvoer gaan, maar ook om een lekkage aan uw afvoer. In het laatste geval kan de hulp van onze specialisten van LCS Lekdetectie wenselijk zijn. Wij hebben een ruime ervaring in het uitvoeren van een lekdetectie rond uw riool.

Lekkage aan de afvoer verhelpen

rioollucht in huis verhelpenEen lekkage rond uw afvoer kan op verschillende manieren ontstaan zijn. Denk bijvoorbeeld aan sanitaire voorzieningen of een gootsteen die niet goed op de afvoer aangesloten zijn. Als gevolg hiervan ontstaat er speling tussen de afvoer en het aansluitpunt, waardoor het vieze water uit uw riool kan sijpelen. Eenmaal buiten de afvoer zal het water in uw muren, vloeren en plafonds trekken. Dit veroorzaakt de nare rioollucht in uw huis! Reden genoeg om de lekkage aan uw afvoer zo snel mogelijk op te laten lossen.

Tip: voorkom een lekkage aan uw afvoer door deze eens per twee jaar preventief te laten controleren op slijtage of beschadigingen.

Hoe kan ik een rioollekkage laten verhelpen?

Het is vaak niet eenvoudig om de bron van een rioollekkage zelf te achterhalen. Vaak gaat het hierbij om een zeer klein gaatje of barstje in de afvoer, dat u niet direct met het blote oog zult opmerken. Daarbij zit het riool vaak onder de vloer of gedeeltelijk tussen uw muren, waar u niet makkelijk bij kunt komen. Onze specialisten beschikken over verschillende geavanceerde hulpmiddelen, die het achterhalen van de bron van een rioollekkage aanzienlijk makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan een thermografische camera of een apparaat dat ultrasone trillingen uitzendt.