Oorzaken van tocht in huis: hoe lost u deze op?

Wie heeft er geen last van tocht in huis? Tocht is een zeer veelvoorkomend probleem binnen woningen, die door verschillende oorzaken ontstaan kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan een raam die op de verkeerde wijze in het kozijn geplaatst is, een voeg in de muur die beschadigd of versleten is, deurkozijnen die kieren bevatten waardoor de luchtstromen bij uw woning naar binnen kunnen komen, enzovoorts. Het is raadzaam om deze tocht te verhelpen, omdat het voor een onnodig hoog energieverbruik zorgt. Daarbij is de kans groter dat u te maken krijgt met een verkoudheid door de koude lucht!

Lekdetectie rond uw woning uitvoeren

Lekdetectie raam

Vaak is niet precies te zeggen waar de bron van de tocht in uw woning zich bevindt. U weet wellicht dat de tocht ontstaat rond uw raam, maar u heeft geen idee waar er sprake is van een kier tussen de ruit en het bijbehorende kozijn. Gelukkig beschikken onze vakmensen over verschillende hulpmiddelen, die het achterhalen van de bron van tocht in huis een stuk makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een thermografische camera. Met een thermografische camera kunnen de temperatuurverschillen tussen de lucht binnen en buiten uw woning in beeld worden gebracht. Bij tocht in huis zal de temperatuur van de lucht rond de bron van deze tocht lager zijn.

Vakman inschakelen voor het verhelpen van tocht

Onze bevindingen tijdens het uitvoeren van een lekdetectie leggen we vast in een uitgebreid rapport, die we u na onze werkzaamheden overhandigen. Op basis van dit rapport kan een vakman voor een oplossing voor de tocht binnen uw woning zorgen. Denk bijvoorbeeld aan een glaszetter die de ruit voor u vervangt, een timmerman die uw muur of deurkozijn herstelt, enzovoorts. Door onze rapportage hoeft een vakman nooit lang te zoeken naar de bron van de koele lucht binnen uw woning.