Een lekkage in huis opsporen: hoe werkt het?

Lekkages vormen al jaren een van de grootste ergernissen voor veel woningbezitters. Dit is niet voor niets! Een lekkage in huis opsporen is vaak erg lastig zelf uit te voeren. Een lekkage in huis kan voor blijvende waterschade zorgen. Denk bijvoorbeeld aan waterschade in de vorm van schimmelplekken op uw muren, vloeren en plafonds. Of aan rottende plekken die in het houtwerk onder uw dakbedekking ontstaan. Om dergelijke problemen uit te sluiten is het raadzaam om onze specialisten van LCS Lekdetectie in te schakelen voor het achterhalen van de bron van de lekkage in uw woning.

Handige hulpmiddelen bij een lekkage opsporen

lekkage in huis opsporenOnze specialisten kunnen een lekkage in huis opsporen met verschillende geavanceerde hulpmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een thermografische camera of een lekdetectie aan de hand van ultrasone trillingen. Het is van verschillende aspecten afhankelijk welk type lekdetectie het meest geschikt is om de bron van een lekkage te achterhalen. Bij een lekkage rond warmwaterleidingen zullen wij bijvoorbeeld veelal voor het gebruik van een thermografische camera kiezen. Bij een lekkage rondom een afvoer of koudwaterleidingen ligt het gebruik van ultrasone trillingen meer voor de hand.

Een lekkage in huis opsporen en oplossen

Een lekkage in huis opsporen alleen is niet voldoende om de lekkage ook daadwerkelijk op te lossen. Voor het oplossen van een lekkage kunt u een loodgieter of timmerman inschakelen. Zij kunnen op basis van ons rapport na afloop van de lekdetectie voor een doelgerichte en efficiënte oplossing zorgen. Doordat wij een uitgebreid rapport aandragen over de plek van de bron van een lekkage, is het niet noodzakelijk om hak- en breekwerk uit te voeren bij het opsporen van lekkages. Zo voorkomen we dat u nog tijden in het puin blijft zitten na een lekkage.