Lekdetectie rond de schoorsteen uitvoeren

Een lekkage kan op veel verschillende plekken in huis ontstaan. De schoorsteen is een van deze plekken! LCS Lekdetectie is een specialist in het uitvoeren van een schoorsteen lekdetectie voor uw woning. Schoorsteenlekkages kunnen op verschillende manieren ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een warmtelek in de buurt van de schoorsteen of een waterlekkage in de schoorsteen. In beide gevallen is het van groot belang dat de lekkages zo snel mogelijk verholpen worden. Dit verkleint de kans op een ernstige waterschade aan uw woning. Daarbij kunt u op deze manier al snel een paar tientjes op uw energierekening besparen aan het eind van ieder jaar.

Waterlekkage in uw schoorsteen

Waterlekkages zijn een goed voorbeeld van lekkages die bij uw schoorsteen kunnen voorkomen. In dit geval is de schoorsteen meestal in een slecht onderhouden staat, waardoor de voegen bijvoorbeeld niet meer goed aansluit. Het regenwater kan in het geval van een harde wind tussen deze voegen door sijpelen en in uw woning trekken. De schimmels die als gevolg van deze schoorsteenlekkage ontstaan zullen steeds verder naar beneden trekken. Met een ultrasone lekdetectie bij uw schoorsteen is het mogelijk om een dergelijke lekkage op te sporen. Een dergelijke lekdetectie bij de schoorsteen wordt uitgevoerd met behulp van ultrasone trillingen.

Warmtelek bij de schoorsteen opsporen

lekdetectie schoorsteenNaast een waterlekkage kan er ook een warmtelek rond de schoorsteen ontstaan. Warme lucht stijgt op, waardoor het geneigd is om uw woning via uw schoorsteen te verlaten. Met een thermografische lekdetectie rond de schoorsteen is het mogelijk om een warmtelek op te sporen. Een warmtelek zal in veel gevallen ontstaan op het moment dat de schoorsteen een lange tijd niet onderhouden is. Door het warmtelek op te laten sporen met een lekdetectie bij de schoorsteen, kunt u al snel een paar tientjes per jaar besparen op uw energierekening. Wij helpen u graag bij het uitvoeren van een dergelijke lekdetectie rond uw schoorsteen.