Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Lekdetectie in Vilvoorde –
LCS Lekdetectie is de specialist in lekkages opsporen

Een lekkage achter een muur of plafond? Onze apparatuur spoort het lek op, zonder hak- en breekwerk.
Lekdetectie wordt vaak door verzekeraars vergoed!

 • Professionele lekdetectie
 • Geen sloopwerk nodig
 • Transparante prijs
 • Helder rapport
 • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
 • Dezelfde dag nog beschikbaar

Werkwijze van LCS Lekdetectie

Blijf niet met een lekkage zitten! Wij kunnen zonder hak- of breekwerk een waterlek opsporen met behulp van gespecialiseerde apparatuur. We sporen lekkages op en leggen deze vast in een rapport met foto’s indien mogelijk.

Lek gevonden! Wat nu?

De lekkage is opgespoord en u heeft het rapport binnen. Wat nu? De lekkages zijn duidelijk aangegeven in het rapport zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Wij verwijzen u graag door naar een aanverwante loodgieter die de lekkage direct voor u op komt lossen. Het rapport kunt u doorsturen naar de verzekering, deze vergoedt in bijna alle gevallen de kosten van lekdetectie.

lekdetectie Vilvoorde

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, echter u weet niet waar het lek zit. Erg vervelend! De lekkage veroorzaakt waterschade en het lijkt niet mogelijk om het lek zonder sloopwerk te dichten.

2. Lekdetectie

Wij sporen zonder hak- of breekwerk het lek op met behulp van gespecialiseerde apparatuur. De locatie van het lek wordt nauwkeurig in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

De rapporten zijn helder en geven de lekkage duidelijk weer zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Ook de verzekeraars werken graag met onze rapporten.

Overweeg ook het laten uitvoeren van een lekdetectie in Vilvoorde

Er zijn verschillende manieren om de bron van een lekkage te achterhalen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de wand of het plafond open te breken. Houd er rekening mee, dat u in zo’n geval te maken krijgt met onnodig veel hak- en breekwerk. De kans is zeer gering, dat een timmerman de muur direct op de juiste plek openbreekt. Een goed alternatief is een lekdetectie in Vilvoorde. LCS Lekdetectie helpt u hier graag bij! Wij beschikken over moderne hulpmiddelen, die het gebruik van hak- en breekwerk overbodig maken. Zo wordt uw wand, vloer of plafond enkel opengebroken op de plek waar de oorzaak van een lekkage zich bevindt. Met wat voor lekkage in huis heeft u te maken?

Werkwijze bij een lekdetectie in uw woning

Een lekdetectie in Vilvoorde kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Er zijn altijd eerst een globale schatting gemaakt worden van de oorzaak van de lekkage. Bevindt het lek zich bijvoorbeeld rond een sifon, een waterleiding of de afvoer? Op basis van deze inschatting wordt voor een van onze hulpmiddelen gekozen. Dit kunnen ultrasone trillingen zijn, maar bijvoorbeeld ook een thermografische (infrarood)camera. Wist u dat het uitvoeren van een lekdetectie ook interessant is bij een warmtelek? Een warmtelek kan tocht in huis veroorzaken. Daarbij zorgt het mogelijk voor een onnodig hoge energierekening, doordat warmte uw woning verlaat.

Rapportage over de bevindingen tijdens een lekdetectie

Nadat wij een lekdetectie in Vilvoorde voor u hebben uitgevoerd, ontvangt u van ons een uitgebreid rapport. In dit rapport staat heel nauwkeurig omschreven waar de bron van een lekkage zich bevindt. Overhandig het rapport aan een loodgieter, dakdekker of soortgelijke vakman, om de lekkage doelgericht te laten verhelpen. In sommige gevallen worden de kosten voor een lekdetectie vergoed door uw verzekeraar. Informeer ook eens of dit voor u geldt!

Neem contact op!

Bel 015 79 46 96

Maandag tot en met vrijdag:
9:00-17:00

Techniek

Waar vermoedt u een lekkage?
Wij kunnen lekkages vinden in onder andere:

 • Centrale verwarmingsinstallaties
 • Verwarmingsleidingen
 • Leidingen van radiatoren
 • Koudwaterleidingen
 • Afvoerleidingen
 • Sifons
wapen-vlaams-brabant