Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Lekdetectie in Ninove –
LCS Lekdetectie spoort het lek op!

Last van een lekkage maar weet u niet waar het lek zit? Onze geavanceerde apparatuur spoort alle lekken op, ook achter muren en plafonds.
Bijkomend voordeel: lekdetectie wordt door veel verzekeraars vergoed.

 • Professionele lekdetectie
 • Geen sloopwerk nodig
 • Transparante prijs
 • Helder rapport
 • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
 • Dezelfde dag nog beschikbaar

Werkwijze van LCS Lekdetectie

Blijf niet met een lekkage zitten! Wij kunnen zonder hak- of breekwerk een waterlek opsporen met behulp van gespecialiseerde apparatuur. We sporen lekkages op en leggen deze vast in een rapport met foto’s indien mogelijk.

Lek gevonden! Wat nu?

De lekkage is opgespoord en u heeft het rapport binnen. Wat nu? De lekkages zijn duidelijk aangegeven in het rapport zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Wij verwijzen u graag door naar een aanverwante loodgieter die de lekkage direct voor u op komt lossen. Het rapport kunt u doorsturen naar de verzekering, deze vergoedt in bijna alle gevallen de kosten van lekdetectie.

lekdetectie Ninove

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, echter u weet niet waar het lek zit. Erg vervelend! De lekkage veroorzaakt waterschade en het lijkt niet mogelijk om het lek zonder sloopwerk te dichten.

2. Lekdetectie

Wij sporen zonder hak- of breekwerk het lek op met behulp van gespecialiseerde apparatuur. De locatie van het lek wordt nauwkeurig in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

De rapporten zijn helder en geven de lekkage duidelijk weer zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Ook de verzekeraars werken graag met onze rapporten.

Lekkage oplossen begint bij een lekdetectie in Ninove

Heeft u een lekkage in huis opgemerkt? Vaak blijkt het bijzonder ingewikkeld te zijn om de bron van een lekkage zelf te achterhalen. Denk bijvoorbeeld aan lekkages waarbij het lek zich achter een muur bevindt. Of wat te denken van een lekkende leiding van uw vloerverwarming? Op het moment dat u een lekkage niet tijdig laat verhelpen, kan dit voor een flinke schade aan uw woning zorgen. Mogelijk ontstaan er vochtplekken op uw wanden, of treedt er houtrot op in uw dakconstructies. LCS Lekdetectie helpt u met een professioneel uitgevoerde lekdetectie in Ninove. Bij een lekdetectie in Ninove maken wij in geen geval gebruik van hak- en breekwerk. Onnodige schade aan wanden, vloeren en plafonds wordt zo voorkomen.

Onze aanpak bij een lekdetectie in uw woning

Een lekdetectie in Ninove wordt uitgevoerd met moderne hulpmiddelen. U kunt denken aan ultrasone trillingen. Het is interessant om te kijken naar het verschil in tijd tussen het zenden en ontvangen van deze trillingen. Op basis hiervan kan bepaald worden waar de bron van een lekkage zich ongeveer bevindt. Zo hoeft de wand of het plafond enkel op die plek opengebroken te worden door een loodgieter of timmerman. Naast ultrasone trillingen kan ook een thermografische (infrarood)camera gebruikt worden. Dit hulpmiddel komt van pas bij leidingen waarbinnen warm water stroomt. Ook een warmtelek kan met dit type camera worden opgespoord.

Ontvang een uitgebreid rapport met onze bevindingen

Zodra we de bron van de lekkage in uw woning gevonden hebben, leggen we deze vast in een uitgebreid rapport. U kunt het rapport vervolgens aan een loodgieter of verwarmingstechnicus overhandigen, om de lekkage voor u op te laten lossen. Wist u dat verschillende verzekeraars een vergoeding bieden voor het laten uitvoeren van een lekdetectie in Ninove? Let wel, dit geldt alleen voor professioneel uitgevoerde lekdetecties. Zo hoeft een lekdetectie van LCS Lekdetectie u niet veel of helemaal niets te kosten.

Neem contact op!

Bel 054 89 11 90

Maandag tot en met vrijdag:
9:00-17:00

Techniek

Waar vermoedt u een lekkage?
Wij kunnen lekkages vinden in onder andere:

 • Centrale verwarmingsinstallaties
 • Verwarmingsleidingen
 • Leidingen van radiatoren
 • Koudwaterleidingen
 • Afvoerleidingen
 • Sifons
oost-vlaanderen