Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Lekdetectie in Merksem –
LCS Lekdetectie is de specialist in lekkages opsporen

Lekkage achter een muur of plafond? Wij sporen elk lek op, zonder hak- en breekwerk!
Lekdetectie wordt vaak vergoed door uw verzekeraar.

 • Professionele lekdetectie
 • Geen sloopwerk nodig
 • Transparante prijs
 • Helder rapport
 • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
 • Dezelfde dag nog beschikbaar

Werkwijze van LCS Lekdetectie

Blijf niet met een lekkage zitten! Wij kunnen zonder hak- of breekwerk een waterlek opsporen met behulp van gespecialiseerde apparatuur. We sporen lekkages op en leggen deze vast in een rapport met foto’s indien mogelijk.

Lek gevonden! Wat nu?

De lekkage is opgespoord en u heeft het rapport binnen. Wat nu? De lekkages zijn duidelijk aangegeven in het rapport zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Wij verwijzen u graag door naar een aanverwante loodgieter die de lekkage direct voor u op komt lossen. Het rapport kunt u doorsturen naar de verzekering, deze vergoedt in bijna alle gevallen de kosten van lekdetectie.

lekdetectie Merksem

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, echter u weet niet waar het lek zit. Erg vervelend! De lekkage veroorzaakt waterschade en het lijkt niet mogelijk om het lek zonder sloopwerk te dichten.

2. Lekdetectie

Wij sporen zonder hak- of breekwerk het lek op met behulp van gespecialiseerde apparatuur. De locatie van het lek wordt nauwkeurig in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

De rapporten zijn helder en geven de lekkage duidelijk weer zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Ook de verzekeraars werken graag met onze rapporten.

Lekdetectie in Merksem: wat zijn de voordelen?

Heeft u het uitvoeren van een lekdetectie in Merksem al eens overwogen bij een lekkage? Een professionele lekdetectie kan u verschillende voordelen bieden. Wist u bijvoorbeeld dat LCS Lekdetectie de oorzaak van een lekkage opspoort zonder hak- en breekwerk? Een onnodig grote schade aan wanden, vloeren en plafonds kan zo voorkomen worden. Daarbij kunt u bij sommige verzekeraars een declaratie indienen voor de kosten van een lekdetectie. Zo hoeft het opsporen van de oorzaak van lekkages u niet veel te kosten! We vertellen u graag meer over onze werkwijze en de hulpmiddelen die bij een lekdetectie gebruikt worden.

Verschillende soorten lekkages opsporen

Lekkages komen in ontzettend veel soorten voor binnen woningen. Denk bijvoorbeeld aan een lekkend dak. Het is belangrijk om dit type lekkage snel op te sporen. Doet u dit niet, dan loopt u het risico op houtrot in uw dakconstructie. Ook een lekkende waterleiding of afvoerleiding kan schade veroorzaken. U herkent dit aan de gele of bruine plekken op muren en plafonds. Naast een vochtlek kunt u te maken krijgen met een warmtelek. Hierbij stroomt onnodig veel warme lucht de woning uit. Iets wat voor een hoog energieverbruik zorgt. Daarbij heeft tocht in huis een negatieve invloed op uw weerstand.

Werkwijze bij een lekdetectie in uw woning

Tijdens een lekdetectie in Merksem kunnen verschillende hulpmiddelen gebruikt worden. U kunt denken aan een thermografische (infrarood)camera. Dit type camera brengt warmteverschillen heel duidelijk in beeld. Ideaal voor het opsporen van de oorzaak van een lekkage rond leidingen met warm water. Ook bij een warmtelek komt dit hulpmiddel van pas. Een alternatief is het uitvoeren van een lekdetectie in Merksem met ultrasone trillingen. Hierbij wordt gekeken naar het tijdsverschil tussen het moment waarop trillingen verzonden worden en dat waarop de weerkaatsing van deze trillingen ontvangen wordt.

Neem contact op!

Bel 03 303 71 18

Maandag tot en met vrijdag:
9:00-17:00

Techniek

Waar vermoedt u een lekkage?
Wij kunnen lekkages vinden in onder andere:

 • Centrale verwarmingsinstallaties
 • Verwarmingsleidingen
 • Leidingen van radiatoren
 • Koudwaterleidingen
 • Afvoerleidingen
 • Sifons
antwerpen