Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Lekdetectie in Ieper –
LCS Lekdetectie is de specialist in het opsporen van lekkages

Zonder hak- en breekwerk sporen wij uw lekkage op. Ook achter muren en plafonds!
Lekdetectie wordt vaak vergoed door uw verzekeraar!

 • Professionele lekdetectie
 • Geen sloopwerk nodig
 • Transparante prijs
 • Helder rapport
 • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
 • Dezelfde dag nog beschikbaar

Werkwijze van LCS Lekdetectie

Blijf niet met een lekkage zitten! Wij kunnen zonder hak- of breekwerk een waterlek opsporen met behulp van gespecialiseerde apparatuur. We sporen lekkages op en leggen deze vast in een rapport met foto’s indien mogelijk.

Lek gevonden! Wat nu?

De lekkage is opgespoord en u heeft het rapport binnen. Wat nu? De lekkages zijn duidelijk aangegeven in het rapport zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Wij verwijzen u graag door naar een aanverwante loodgieter die de lekkage direct voor u op komt lossen. Het rapport kunt u doorsturen naar de verzekering, deze vergoedt in bijna alle gevallen de kosten van lekdetectie.

lekdetectie Ieper

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, echter u weet niet waar het lek zit. Erg vervelend! De lekkage veroorzaakt waterschade en het lijkt niet mogelijk om het lek zonder sloopwerk te dichten.

2. Lekdetectie

Wij sporen zonder hak- of breekwerk het lek op met behulp van gespecialiseerde apparatuur. De locatie van het lek wordt nauwkeurig in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

De rapporten zijn helder en geven de lekkage duidelijk weer zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Ook de verzekeraars werken graag met onze rapporten.

Hak- en breekwerk is overbodig met een lekdetectie in Ieper

Steeds vaker kiezen woningbezitters voor een professionele lekdetectie in Ieper. Het laten uitvoeren van een lekdetectie door een organisatie als LCS Lekdetectie biedt diverse voordelen. Wist u bijvoorbeeld dat wij geen hak- en breekwerk gebruiken om de bron van een lekkage op te sporen? Hak- en breekwerk wordt nog steeds geregeld gebruikt om een lekkende leiding te vinden. Dit zorgt in de meeste gevallen voor onnodig veel schade aan uw wand, vloer of bijvoorbeeld plafond. Door moderne hulpmiddelen te gebruiken bij een lekdetectie in Ieper, blijft deze schade u bespaard.

Aanpak bij een lekdetectie in uw huis

Een lekdetectie in Ieper kan met verschillende hulpmiddelen worden uitgevoerd. Zo kan gekozen worden voor het gebruik van ultrasone trillingen. Hierbij kijkt men naar de tijd tussen het verzenden van trillingen en het ontvangen van de weerkaatsing hiervan. Het zegt iets over de plek waar de bron van een lekkage zich bevindt. Naast ultrasone trillingen kan ook een thermografische (infrarood)camera van pas komen. Zoals de naam al doet vermoeden, brengt dit type camera warmteverschillen in beeld. Warmteverschillen ontstaan als warm water uit een water– of afvoerleiding lekt. Ook bij een warmtelek in huis kan de thermografische (infrarood)camera gebruikt worden.

Uitgebreid rapport met onze bevindingen

Nadat de lekdetectie in Ieper succesvol uitgevoerd is, ontvangt u een uitgebreid rapport. In dit rapport staat heel nauwkeurig omschreven, waar zich de bron van de lekkage bevindt. Indien mogelijk, zullen we foto’s aan het rapport toevoegen. Het voordeel hiervan is dat het voor een loodgieter of bijvoorbeeld dakdekker makkelijker wordt om de lekkage voor u te verhelpen. Bovenal hoeft een dergelijke vakman zelf niet meer naar de bron te zoeken, waarmee onnodig veel hak- en breekwerk overbodig wordt. U kunt het rapport ook indienen bij uw verzekeringsmaatschappij. Veel verzekeraars bieden een vergoeding aan voor een lekdetectie in Ieper.

Neem contact op!

Bel 057 79 76 05

Maandag tot en met vrijdag:
9:00-17:00

Techniek

Waar vermoedt u een lekkage?
Wij kunnen lekkages vinden in onder andere:

 • Centrale verwarmingsinstallaties
 • Verwarmingsleidingen
 • Leidingen van radiatoren
 • Koudwaterleidingen
 • Afvoerleidingen
 • Sifons
west-vlaanderen