Wist u dat het laten uitvoeren van een lekdetectie door LCS Lekdetectie helemaal niet duur hoeft te zijn? Veel verzekeraars vergoeden de kosten voor het uitvoeren van lekdetectie. In veel gevallen is het voor het declareren van de kosten van het herstel van de waterschade zelfs verplicht om een lekdetectie uit te laten voeren. Lekdetectie spoort de bron van een lekkage heel nauwkeurig op. Hierdoor is hak- en breekwerk in huis overbodig. De herstelkosten lopen zo niet onnodig op!

Rapport na een lekdetectie

Nadat wij een lekdetectie voor u hebben mogen uitvoeren ontvangt u van ons een uitgebreid rapport met onze bevindingen. Dit rapport kunt u bij het indienden van uw declaratieverzoek meesturen naar uw verzekeraar. (Let op: sommige verzekeraars willen dat u van te voren toestemming vraagt voor de werkzaamheden.) De verzekeraar beoordeelt het rapport en bepaalt welk deel zij vergoeden van de herstelkosten van de waterschade. Daarbij kunt u dit rapport aan een vakman geven om de lekkage te verhelpen. Veel van deze vakmensen beschikken zelf niet over de benodigde apparatuur voor een lekdetectie, waardoor zij hak- en breekwerk uit moeten voeren. Dankzij ons rapport weten zij precies waar ze aan de slag moeten.

Verschillende soorten vergoedingen

De hoogte van de vergoeding die u kunt verwachten als u een declaratieaanvraag ingediend heeft bij uw verzekeraar is van verschillende aspecten afhankelijk. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen lekkages als een waterlekkage, een warmtelekkage of een gaslekkage. In de dekkingsvoorwaarden van uw woonverzekering kunt u vinden welk deel van de kosten per type lekkage vergoed wordt. De precieze dekking van uw woonverzekering is afhankelijk van het type verzekering wat u heeft en uw verzekeraar. In de polisvoorwaarden van uw verzekering kunt u de precieze vergoedingen vinden. Hieronder vindt u een overzicht van bekende verzekeraars met een link naar de voorwaarden gerelateerd aan lekdetectie. (Ook veel andere verzekeraars vergoeden lekdetectie!)

Wilt u meer informatie?
Wij helpen u graag!

aginsurance_logo
allianz-logo
logo_nl
belfius-logo
ethiaslogo
kbc-logo

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, echter u weet niet waar het lek zit. Erg vervelend! De lekkage veroorzaakt waterschade en het lijkt niet mogelijk om het lek zonder sloopwerk te dichten.

2. Lekdetectie

Wij sporen zonder hak- of breekwerk het lek op met behulp van gespecialiseerde apparatuur. De locatie van het lek wordt nauwkeurig in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

De rapporten zijn helder en geven de lekkage duidelijk weer zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Ook de verzekeraars werken graag met onze rapporten.