Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Lekdetectie in Evergem –
LCS Lekdetectie is de expert in het opsporen van lekkages

Bang voor hak- en breekwerk? Niet nodig! Onze apparatuur spoort uw lek op, ook achter muren en plafonds.
Uw verzekeraar vergoedt vaak de kosten van lekdetectie!

 • Professionele lekdetectie
 • Geen sloopwerk nodig
 • Transparante prijs
 • Helder rapport
 • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
 • Dezelfde dag nog beschikbaar

Werkwijze van LCS Lekdetectie

Blijf niet met een lekkage zitten! Wij kunnen zonder hak- of breekwerk een waterlek opsporen met behulp van gespecialiseerde apparatuur. We sporen lekkages op en leggen deze vast in een rapport met foto’s indien mogelijk.

Lek gevonden! Wat nu?

De lekkage is opgespoord en u heeft het rapport binnen. Wat nu? De lekkages zijn duidelijk aangegeven in het rapport zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Wij verwijzen u graag door naar een aanverwante loodgieter die de lekkage direct voor u op komt lossen. Het rapport kunt u doorsturen naar de verzekering, deze vergoedt in bijna alle gevallen de kosten van lekdetectie.

lekdetectie Evergem

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, echter u weet niet waar het lek zit. Erg vervelend! De lekkage veroorzaakt waterschade en het lijkt niet mogelijk om het lek zonder sloopwerk te dichten.

2. Lekdetectie

Wij sporen zonder hak- of breekwerk het lek op met behulp van gespecialiseerde apparatuur. De locatie van het lek wordt nauwkeurig in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

De rapporten zijn helder en geven de lekkage duidelijk weer zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Ook de verzekeraars werken graag met onze rapporten.

Lekdetectie in Evergem helpt schade te voorkomen

Heeft u te maken met een lekkage in huis? Het is verstandig om deze op korte termijn te laten verhelpen. Lekkages kunnen, afhankelijk van de aard hiervan, voor een ernstige schade aan uw woning zorgen. Denk bijvoorbeeld aan een lekkende waterleiding. Het vocht wat uit de leiding sijpelt kan in uw wanden trekken. Het gevolg hiervan is een lichtgele, ietwat bruine vochtplek. Het kost vaak veel tijd om deze vochtplekken te herstellen. LCS Lekdetectie helpt u de bron van een lekkage op te sporen. Dit doen wij altijd zonder hak- en breekwerk te gebruiken. Een lekdetectie in Evergem uitvoeren is niet alleen interessant bij een lekkende waterleiding. Laat ook een lekdetectie in Evergem uitvoeren bij een warmtelek.

Methodes bij een lekdetectie in woningen

Een lekdetectie in Evergem kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Het gebruik van een thermografische (infrarood)camera is hiervan een voorbeeld. Dit type camera toont warmteverschillen. Het is interessant om te zoeken naar plekken waar vocht duidelijk koeler is, dan vocht op andere plekken. Een lagere temperatuur valt in zo’n geval mogelijk te verklaren door het feit dat het koele vocht uit de leiding gesijpeld is. Een andere manier om een lekdetectie in Evergem uit te voeren, is het gebruik van ultrasone trillingen. Zeker bij leidingen met koud water komen deze ultrasone trillingen van pas.

Lekkage in uw woning laten verhelpen

Zodra de lekdetectie in Evergem succesvol uitgevoerd is, ontvangt u van ons een uitgebreid rapport. In dit rapport proberen we foto’s en een geschreven toelichting met elkaar te combineren. U kunt het rapport aan een timmerman of loodgieter overhandigen om de lekkage te laten verhelpen. Ook is het interessant om het rapport in te dienen bij uw verzekeringsmaatschappij. Er zijn meerdere verzekeraars die de kosten voor een lekdetectie vergoeden.

Neem contact op!

Bel 09 296 40 36

Maandag tot en met vrijdag:
9:00-17:00

Techniek

Waar vermoedt u een lekkage?
Wij kunnen lekkages vinden in onder andere:

 • Centrale verwarmingsinstallaties
 • Verwarmingsleidingen
 • Leidingen van radiatoren
 • Koudwaterleidingen
 • Afvoerleidingen
 • Sifons
oost-vlaanderen