Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Lekdetectie in Dendermonde –
LCS Lekdetectie is de vakkundige hulp bij het opsporen van lekkages

Hak- en breekwerk is bij ons niet nodig! Onze apparatuur spoort ieder lek op, ook achter muren en plafonds.
De lekdetectie wordt vaak door uw verzekeraar vergoed!

 • Professionele lekdetectie
 • Geen sloopwerk nodig
 • Transparante prijs
 • Helder rapport
 • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
 • Dezelfde dag nog beschikbaar

Werkwijze van LCS Lekdetectie

Blijf niet met een lekkage zitten! Wij kunnen zonder hak- of breekwerk een waterlek opsporen met behulp van gespecialiseerde apparatuur. We sporen lekkages op en leggen deze vast in een rapport met foto’s indien mogelijk.

Lek gevonden! Wat nu?

De lekkage is opgespoord en u heeft het rapport binnen. Wat nu? De lekkages zijn duidelijk aangegeven in het rapport zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Wij verwijzen u graag door naar een aanverwante loodgieter die de lekkage direct voor u op komt lossen. Het rapport kunt u doorsturen naar de verzekering, deze vergoedt in bijna alle gevallen de kosten van lekdetectie.

lekdetectie Dendermonde

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, echter u weet niet waar het lek zit. Erg vervelend! De lekkage veroorzaakt waterschade en het lijkt niet mogelijk om het lek zonder sloopwerk te dichten.

2. Lekdetectie

Wij sporen zonder hak- of breekwerk het lek op met behulp van gespecialiseerde apparatuur. De locatie van het lek wordt nauwkeurig in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

De rapporten zijn helder en geven de lekkage duidelijk weer zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Ook de verzekeraars werken graag met onze rapporten.

Lekdetectie in Dendermonde uitvoeren biedt voordelen

Wist u dat het laten uitvoeren van een lekdetectie in Dendermonde niet alleen bij een vochtlek interessant is? U kunt ook bij een warmtelek voor een lekdetectie kiezen. Als gevolg van een warmtelek kunt u te maken krijgen met tocht in huis. Tocht zorgt er niet alleen voor dat uw weerstand afneemt. Ook neemt uw energieverbruik toe! Als gevolg van tocht zal warme lucht uw woning immers makkelijker verlaten. LCS Lekdetectie is uw partner voor het uitvoeren van een lekdetectie. Wij werken met ervaren professionals, die snel achter de bron van een lekkage in huis komen. Waar in uw woning heeft u te maken met een lekkage?

Geen hak- en breekwerk bij een lekdetectie

Het voornaamste voordeel van een lekdetectie in Dendermonde is het feit, dat er geen hak- en breekwerk gebruikt wordt. Onder hak- en breekwerk verstaan we onder meer het openbreken van een wand. Iets wat voorheen regelmatig gedaan werd om de oorzaak van lekkages te achterhalen. Er zijn verschillende hulpmiddelen die bij een lekdetectie in Dendermonde kunnen worden ingezet. U kunt bijvoorbeeld denken aan ultrasone trillingen en een thermografische camera. Het is afhankelijk van het type lekkage, welke van deze hulpmiddelen het meest geschikt is. Denk onder meer aan de temperatuur van het vocht wat uit (afvoer)leidingen, sifons of radiatoren lekt.

Oplossing voor een lekkage in huis

LCS Lekdetectie zorgt niet voor het oplossen van de lekkage. Hiervoor kunt u de hulp van een loodgieter of bijvoorbeeld een verwarmingstechnicus inschakelen. Wel bieden we u na het uitvoeren van een lekdetectie een uitgebreid rapport. In dit rapport staat beschreven waar u de oorzaak van het lek in huis vindt. Een loodgieter of verwarmingstechnicus kan op basis van het rapport doelgericht voor een oplossing zorgen. Ook kunt u het rapport aan een verzekeringsmaatschappij overleggen. Er zijn verzekeraars die de kosten voor een lekdetectie vergoeden.

Neem contact op!

Bel 052 89 09 44

Maandag tot en met vrijdag:
9:00-17:00

Techniek

Waar vermoedt u een lekkage?
Wij kunnen lekkages vinden in onder andere:

 • Centrale verwarmingsinstallaties
 • Verwarmingsleidingen
 • Leidingen van radiatoren
 • Koudwaterleidingen
 • Afvoerleidingen
 • Sifons
oost-vlaanderen