Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Lekdetectie in Brasschaat –
LCS Lekdetectie is de expert in lekken opsporen

Bang voor hak- en breekwerk? Niet nodig! Onze apparatuur spoort zonder elk lek op, zelfs achter muren en plafonds.
Lekdetectie wordt vaak vergoed door uw verzekeraar!

 • Professionele lekdetectie
 • Geen sloopwerk nodig
 • Transparante prijs
 • Helder rapport
 • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
 • Dezelfde dag nog beschikbaar

Werkwijze van LCS Lekdetectie

Blijf niet met een lekkage zitten! Wij kunnen zonder hak- of breekwerk een waterlek opsporen met behulp van gespecialiseerde apparatuur. We sporen lekkages op en leggen deze vast in een rapport met foto’s indien mogelijk.

Lek gevonden! Wat nu?

De lekkage is opgespoord en u heeft het rapport binnen. Wat nu? De lekkages zijn duidelijk aangegeven in het rapport zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Wij verwijzen u graag door naar een aanverwante loodgieter die de lekkage direct voor u op komt lossen. Het rapport kunt u doorsturen naar de verzekering, deze vergoedt in bijna alle gevallen de kosten van lekdetectie.

lekdetectie Brasschaat

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, echter u weet niet waar het lek zit. Erg vervelend! De lekkage veroorzaakt waterschade en het lijkt niet mogelijk om het lek zonder sloopwerk te dichten.

2. Lekdetectie

Wij sporen zonder hak- of breekwerk het lek op met behulp van gespecialiseerde apparatuur. De locatie van het lek wordt nauwkeurig in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

De rapporten zijn helder en geven de lekkage duidelijk weer zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Ook de verzekeraars werken graag met onze rapporten.

Lekkages oplossen is makkelijker met een lekdetectie in Brasschaat

Vaak blijkt het een hele uitdaging te zijn om de bron van een lekkage op te sporen. Maak bijvoorbeeld gebruik van de kruipruimte, probeer met een zaklamp in de leidingen van sanitaire voorzieningen te schijnen, enzovoorts. Lukt het u niet om een lekkage zelf op te lossen? In dat geval kan de hulp van LCS Lekdetectie wenselijk zijn. Wij voeren een professionele lekdetectie in Brasschaat voor u uit, zonder hierbij hak- en breekwerk te gebruiken. In deze werkwijze wijken wij af van veel loodgieters en verwarmingstechniekers. Zij zullen een wand of vloer vaak op meerdere plekken openbreken om de bron van een lekkage op te sporen. Het zorgt voor een flinke schade!

Moderne hulpmiddelen voor een lekdetectie

Het niet hoeven uitvoeren van hak- en breekwerk bij een lekdetectie in Brasschaat zit in de hulpmiddelen die we kunnen gebruiken. Zo maken we onder meer gebruik van ultrasone trillingen. Dit hulpmiddel komt van pas bij waterleidingen, afvoerleidingen, enzovoorts. Een alternatief is het gebruik van een thermografische (infrarood)camera. Deze camera’s brengen warmteverschillen in beeld. Op het moment dat warm water uit een leiding sijpelt, zal dit al snel afkoelen. Dit proces is zichtbaar op de camera. Een thermografische (infrarood)camera komt echter niet alleen van pas bij een vochtlek. De camera wordt ook gebruikt bij een warmtelek in uw woning.

Rapport met onze bevindingen in uw woning

Nadat we een lekdetectie in Brasschaat voor u hebben uitgevoerd, ontvangt u hiervan een uitgebreid rapport. In dit rapport staat heel nauwkeurig omschreven, waar de bron van een lekkage zich bevindt. Een timmerman, loodgieter of verwarmingstechnicus kan u vervolgens helpen bij het daadwerkelijk verhelpen van de lekkage. Ook kunt u dit rapport indienen bij uw verzekeraar. Er zijn veel verzekeringsmaatschappijen die de kosten voor een lekdetectie vergoeden. Het maakt het inschakelen van de hulp van LCS Lekdetectie des te aantrekkelijker!

Neem contact op!

Bel 03 303 71 18

Maandag tot en met vrijdag:
9:00-17:00

Techniek

Waar vermoedt u een lekkage?
Wij kunnen lekkages vinden in onder andere:

 • Centrale verwarmingsinstallaties
 • Verwarmingsleidingen
 • Leidingen van radiatoren
 • Koudwaterleidingen
 • Afvoerleidingen
 • Sifons
antwerpen