Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Lekdetectie in Borgerhout –
LCS Lekdetectie is de specialist in het opsporen van lekkages

Heeft u een lekkage? Onze apparatuur spoort ieder lek op, zonder hak- en breekwerk!
Verzekeraars vergoeden vaak de lekdetectie.

 • Professionele lekdetectie
 • Geen sloopwerk nodig
 • Transparante prijs
 • Helder rapport
 • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
 • Dezelfde dag nog beschikbaar

Werkwijze van LCS Lekdetectie

Blijf niet met een lekkage zitten! Wij kunnen zonder hak- of breekwerk een waterlek opsporen met behulp van gespecialiseerde apparatuur. We sporen lekkages op en leggen deze vast in een rapport met foto’s indien mogelijk.

Lek gevonden! Wat nu?

De lekkage is opgespoord en u heeft het rapport binnen. Wat nu? De lekkages zijn duidelijk aangegeven in het rapport zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Wij verwijzen u graag door naar een aanverwante loodgieter die de lekkage direct voor u op komt lossen. Het rapport kunt u doorsturen naar de verzekering, deze vergoedt in bijna alle gevallen de kosten van lekdetectie.

lekdetectie Borgerhout

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, echter u weet niet waar het lek zit. Erg vervelend! De lekkage veroorzaakt waterschade en het lijkt niet mogelijk om het lek zonder sloopwerk te dichten.

2. Lekdetectie

Wij sporen zonder hak- of breekwerk het lek op met behulp van gespecialiseerde apparatuur. De locatie van het lek wordt nauwkeurig in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

De rapporten zijn helder en geven de lekkage duidelijk weer zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Ook de verzekeraars werken graag met onze rapporten.

Geen hak- en breekwerk bij een lekdetectie in Borgerhout

Voorheen was het niet ongebruikelijk om een wand open te breken, wanneer men zocht naar de bron van een lekkage. Dit zorgde in veel gevallen voor onnodig veel hak- en breekwerk. De kans dat men direct tot de bron van een lekkage kwam was immers gering. Tegenwoordig kunt u een professionele lekdetectie in Borgerhout uit laten voeren. Hierbij worden moderne hulpmiddelen gebruikt. Hak- en breekwerk is hiermee niet langer noodzakelijk! Heeft u ook last van een lekkage in huis? LCS Lekdetectie helpt u graag bij het uitvoeren van lekdetectie in Borgerhout.

Aanpak bij een lekdetectie in woningen

Een lekdetectie in Borgerhout kan op verschillende manieren worden aangepakt. Zo gebruiken we onder meer ultrasone trillingen. Dit hulpmiddel komt zowel bij leidingen met koud, als met warm water van pas. Het tijdsverschil tussen het zenden en ontvangen van trillingen zegt iets over de locatie van de bron van een lek. Een alternatief is een thermografische (infrarood)camera. Dit hulpmiddel is interessant bij leidingen met warm water en bijvoorbeeld een warmtelek. Van een warmtelek is sprake wanneer u regelmatig te maken heeft met tocht in huis. Niet alleen heeft tocht een negatieve invloed op uw weerstand. Ook kan het voor een onnodig hoog energieverbruik zorgen.

Loodgieter of verwarmingstechnicus inschakelen

Nadat wij een lekdetectie in Borgerhout hebben uitgevoerd, stellen we een uitgebreid rapport op. In dit rapport beschrijven we heel nauwkeurig, waar zich de bron van een lekkage bevindt. Overhandig het rapport aan een loodgieter of verwarmingstechnicus om de lekkage voor u te laten verhelpen. Wist u dat de kosten voor een lekdetectie vergoed worden door sommige verzekeraars? Informeer ook eens bij uw verzekeraar naar de mogelijkheden. U kunt het rapport aan de verzekeraar overleggen om te laten zien, dat u dit door een professionele organisatie op heeft laten stellen.

Neem contact op!

Bel 03 303 71 18

Maandag tot en met vrijdag:
9:00-17:00

Techniek

Waar vermoedt u een lekkage?
Wij kunnen lekkages vinden in onder andere:

 • Centrale verwarmingsinstallaties
 • Verwarmingsleidingen
 • Leidingen van radiatoren
 • Koudwaterleidingen
 • Afvoerleidingen
 • Sifons
antwerpen