Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Lekdetectie in Berchem –
LCS Lekdetectie is de expert in lekkages opsporen, ook achter muren en plafonds!

Bang voor hak- en breekwerk? Niet nodig! Onze apparatuur spoort uw lekkage op, vaak dezelfde dag nog.
Uw verzekeraar vergoedt vaak de lekdetectie.

 • Professionele lekdetectie
 • Geen sloopwerk nodig
 • Transparante prijs
 • Helder rapport
 • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
 • Dezelfde dag nog beschikbaar

Werkwijze van LCS Lekdetectie

Blijf niet met een lekkage zitten! Wij kunnen zonder hak- of breekwerk een waterlek opsporen met behulp van gespecialiseerde apparatuur. We sporen lekkages op en leggen deze vast in een rapport met foto’s indien mogelijk.

Lek gevonden! Wat nu?

De lekkage is opgespoord en u heeft het rapport binnen. Wat nu? De lekkages zijn duidelijk aangegeven in het rapport zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Wij verwijzen u graag door naar een aanverwante loodgieter die de lekkage direct voor u op komt lossen. Het rapport kunt u doorsturen naar de verzekering, deze vergoedt in bijna alle gevallen de kosten van lekdetectie.

lekdetectie Berchem

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, echter u weet niet waar het lek zit. Erg vervelend! De lekkage veroorzaakt waterschade en het lijkt niet mogelijk om het lek zonder sloopwerk te dichten.

2. Lekdetectie

Wij sporen zonder hak- of breekwerk het lek op met behulp van gespecialiseerde apparatuur. De locatie van het lek wordt nauwkeurig in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

De rapporten zijn helder en geven de lekkage duidelijk weer zodat de loodgieter of verwarmingstechnieker exact weet waar hij moet gaan werken. Ook de verzekeraars werken graag met onze rapporten.

Mogelijkheden bij een lekdetectie in Berchem

Lekkages komen in tal van verschillende vormen voor. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een lekkende waterleiding en tocht in huis. In het eerste geval spreken we van een vochtlek. Tocht wordt vaak veroorzaakt door een warmtelek. Bij beide lekkages kan het uitvoeren van een lekdetectie in Berchem interessant zijn. Een lekdetectie helpt u de oorzaak van de lekkage te achterhalen. Kiest u voor de hulp van LCS Lekdetectie? In dat geval verzekeren we u dat een lekdetectie wordt uitgevoerd zonder hak- en breekwerk. Hak- en breekwerk wil zeggen dat een muur moet worden opengehaald om de bron van een lekkage te achterhalen. Iets wat voorheen heel gebruikelijk was!

Situaties waarin een lekdetectie interessant is

Een lekdetectie in Berchem uitvoeren kan in verschillende situaties interessant zijn. Het gaat bijvoorbeeld om een lekkende sifon, een lekkende afvoerleiding, een lekkende kraan of een lekkend bad, enzovoorts. Ook bij een lekkage onder uw dak kan een lekdetectie de uitkomst bieden, wanneer u de oorzaak zelf niet direct ziet. Dit geldt zowel voor een lekkage bij een plat dak, als bij schuine daken. Nadat u een lekdetectie in Berchem uit heeft laten voeren, ontvangt u een uitgebreid rapport. In dit rapport staat precies omschreven wat de lekkage veroorzaakt. U kunt dit rapport in sommige gevallen ook gebruiken voor het indienen van een declaratie bij uw verzekeraar.

Hulpmiddelen voor een lekdetectie

Bij het uitvoeren van een lekdetectie kunnen verschillende hulpmiddelen gebruikt worden. In het geval van waterleidingen zijn dit bijvoorbeeld ultrasone trillingen. LCS Lekdetectie kijkt naar het tijdsverschil tussen het zenden en ontvangen van deze trillingen. Het remmende effect van onder meer water maakt dat dit tijdsverschil iets zegt over de locatie van een lekkage. Ook een thermografische camera kan hulp bieden, evenals een thermografische infraroodcamera. We zullen u bij een lekdetectie meer vertellen over onze aanpak en de hierbij gebruikte hulpmiddelen

Neem contact op!

Bel 03 303 71 18

Maandag tot en met vrijdag:
9:00-17:00

Techniek

Waar vermoedt u een lekkage?
Wij kunnen lekkages vinden in onder andere:

 • Centrale verwarmingsinstallaties
 • Verwarmingsleidingen
 • Leidingen van radiatoren
 • Koudwaterleidingen
 • Afvoerleidingen
 • Sifons
antwerpen